Kuninkuusravien ensikertaiset Pauhis ja Olavi Nisonen pääsivät tyytyväisinä pitkälle kotimatkalle Seinäjoelta – "Hyvä, ettei myö katkaistu tätä ketjua"

Pauhis sijoittui kuninkuuskisan kokonaistuloksissa seitsemänneksi. Evartti ja Virin Camilla kruunattiin uusiksi ravikuninkaalliseksi.

Ida Laine

Ohjastaja-valmentaja Olavi Nisonen oli tyytyväinen Pauhiksen esityksiin Seinäjoen Kuninkuusraveissa.
Ohjastaja-valmentaja Olavi Nisonen oli tyytyväinen Pauhiksen esityksiin Seinäjoen Kuninkuusraveissa.

Ravikuninkaan seppeleen sai tänä vuonna niskaansa Evartti ja ravikuningattareksi kruunattiin Virin Camilla. Kuninkuusravien ensikertalaiset ori Pauhis ja taipalsaarelaisohjastaja Olavi Nisonen sijoittuivat Seinäjoella kokonaiskisassa seitsemänneksi, mikä Nisosen mukaan oli odotusten mukainen suoritus.

– Etukäteen en uskonut, että juurikaan korkeammalle voidaan päästä. Joku kuudes tila olisi voinut olla haarukassa, jos juoksut olisivat vähän paremmin natsanneet. Kovia hevosia lyötiin kuitenkin, Nisonen kertoo.

Kisapaikka aukesi poisjäännistä

Pauhis pääsi debyyttiinsä ilman menestyspaineita. Paikka kuninkuuskisaan aukesi Välkyn Tuiskun jouduttua jäämään viime metreillä pois.

Ohjastaja-valmentajalla sen sijaan oli ehkä pieniä "sukurasitteita" pääsystä Kuninkuusraveihin. Nisosen sukutilalla Vehkataipaleella on kasvatettu suomenhevosia jo 1800-luvulta lähtien, ja muutama vuosi sitten Nisosen poika Matti Nisonen ohjasti taipalsaarelaistamma Saaga S:n kolmesti peräkkäin kuningatarkisan voittoon.

Isä Suune Nisonen puolestaan ajoi Kuninkuusraveissa 1970-luvun alkupuolella kolme kertaa.

– Hyvä, ettei myö katkaistu tätä ketjua, vaikka välillä jo näytti siltä, Olavi Nisonen naurahtaa.

Pienen huilin jälkeen taas radalle

Pauhis on kehittynyt tasaisen varmasti viime vuosina. Nisonen omistaa orin yhdessä Päivi Luukan ja Kaisa Riikosen kanssa.

Pauhiksen loppuvuoden ohjelmaakin on jo ehditty miettiä.

– Se saa nyt jonkinlaisen huilin, mutta ei sitä ihan seisomaankaan voi laittaa. Uitellaan paljon ja palautellaan. Veikkaisin, että syyskuussa ruvetaan taas ajamaan kilpaa. Jos mitään ongelmia ei ole, niin koko syksy on tarkoitus ajaa kilpaa ainakin silloin tällöin, Nisonen kertoo.

Kuninkuuskisan lauantaina ajetulla 2 100 metrin avausmatkalla ja sunnuntaina ensiksi ajetussa mailin kisassa Pauhis ehti maaliin seitsemäntenä. 3 100 metrin päätösmatkalla sijoitus oli kahdeksas.