Lappeenrannan urheilutalon katon vuoto lähti kaivon jäätymisestä — Korjauksia ei tehdä, sillä katto uusitaan kesällä joka tapauksessa

Vesa Salminen

Catzin mestaruusviirit saivat ylimääräisen pesun, kun urheilutalon katosta suihkunnut vesi valui niiden kautta lattialle.
Catzin mestaruusviirit saivat ylimääräisen pesun, kun urheilutalon katosta suihkunnut vesi valui niiden kautta lattialle.

Jää ja viikonvaihteen vesisateen yhdistelmä sai Lappeenrannan urheilutalon katon vuotamaan sunnuntaina. Jää tukki yhden kattokaivon ja vesi alkoi patoontua.

Jostain raosta se sen jälkeen tihkusi palloiluhalliin Catzin mestaruusviirien kohdalta, ja NST:n Divarin salibandyottelun kenttää jouduttiin siirtämään Armilankadun puolelta katsomon suuntaan.

— Ohutta vesisumua eli vesi ei tullut yhdestä pisteestä juoksemalla, Lappeenrannan liikuntatoimen kunnossapitopäällikkö Juha Rojo kuvaa.

Kastunut alue oli noin 3—4 neliömetriä.

Kalusteet keväällä

Rojon mukaan urheilutalon katolle ei tehdä tässä vaiheessa mitään, sillä palloiluhalli ja myös katto menevät koko rakennuksen toisen vaiheen peruskorjauksessa kokonaan uusiksi samoin kuin alakerran juoksusuora ja ampumarata. Työt alkavat keväällä.

Urheilutalon ja keilahallin ykkösvaiheen korjaukset etenevät niin, että kalustuksen pitäisi olla valmiina huhtikuun puolenvälin jälkeen. Nykyisistä väistötiloista Family centeristä uusittuun urheilutaloon ei viedä kuin ehkä judotatami, sillä niin nyrkkeilykehä, painimolski kuin painonnostosalin varustuskin menevät uusiksi.

Jäähallin katto ei taivu

Rojo oli maanantaiaamuna tarkistanut myös Kisapuiston jäähallin antureiden tiedot. Mitään hälyttävää ei ole tiedossa, sillä taipuma on ollut 3—4 milliä, kun 30 milliä sallitaan, Rojo sanoo.