Ketterän pitkä voittoputki päättyi tiiviin KeuPan käsittelyssä

Kotijoukkue kompastui tehottomuuteen avopaikoissa sekä ylivoimalla. Myös vastustajan maalivahti saatiin lauottua kuumaksi.

Mika Stranden

Janne Kettunen napautti ranteella tasoituksen 1—1 ja sai joukkueensa onnittelut.

Ketterän kuuden ottelun voittoputki ja kahdeksan ottelun pisteputki Mestiksessä katkesivat sarjakärki KeuPan vierailtua Imatralta. Lukemin 2—4 (1—1, 0—1, 1—2) päättynyt ottelu tarjosi viihdyttävää ja vauhdikasta kiekkoa, jonka ratkaisuksi muodostui kolmannen erän myllytyksessä KeuPan uhrautuva puolustuspeli yhdistettynä erinomaisesti pelanneeseen maalivahti Samuli Tervoon.

Sarjan kärjessä porskuttavat keuruulaiset ovat kylvettäneet Ketterää kaikissa kauden kolmessa kohtaamisessa.

Teräviä hyökkäyksiä

Pelkän hyvän puolustustaistelun piikkiin KeuPan voittoa ei voi laittaa. Keuruulaiset hallitsivat ottelun toista erää selvästi ja hyökkäsivät avauserässä terävästi vastaiskuilla.

Kolmannessa erässä kolmen jäähyn avustuksella Ketterä painoi pelin väkisin vieraiden kenttäpäätyyn, mutta Tervo otti muutaman paraatitorjunnan. Osansa oli myös Ketterän heikolla viimeistelyllä, sillä kiekkoja sateli myös ohi ja yli maalin.

Puhuttiin ennen peliä vastustajan flow-tilasta. Vähän tultiin haastajina tänne ja taistelusta puhuttiin. — Mikko Heiskanen

— Tämä oli hyvä lätkäpeli ja pelattiin mielestäni hyvää jääkiekkoa, kuten myös KeuPa. Tehottomuus vaivasi ylivoimalla, ja myös tasakentällisin. Vastustajan veskari pelasi hyvän pelin ja he puolustivat keskustaa tiiviisti, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen tuumasi.

Kova taistelu

Avauserässä Ketterän tasoitusmaalista 1—1 vastasi Janne Kettunen, joka nappasi huippupaikalta kiekon ranteella verkkoon. Enemmänkin oli tarjolla, sillä Joona Jääskeläinen sekä Janne Kumpulainen kilauttivat kiekon maalirautoihin heti ottelun alussa.

— Puhuttiin ennen peliä vastustajan flow-tilasta. Vähän tultiin haastajina tänne ja taistelusta puhuttiin. Se konkretisoitui täydellisesti viimeisessä erässä. Olen äärimmäisen ylpeä noista nuorista jätkistä, KeuPan tyytyväinen päävalmentaja Mikko Heiskanen analysoi sitoutumista.

KeuPan hallitseman toisen erän jälkeen Ketterä toi pelin tasoihin päätöserän avausminuutilla Joona Jääskeläinen terävällä rannelaukauksella alakulmaan. Mestiksen joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittu taitava laitahyökkääjä oli läpi ottelun vaarallinen, mutta maalivahti Tervo ja epäonni estivät lisämaalien synnyn.

Uinahduksesta voittomaali

Ketterä uinahti tasoituksen jälkeen välittömästi ja Joel Sund ampui puoli minuuttia takaiskusta voittomaaliksi jääneen 2—3 osuman. Viimeisen maalin KeuPa ampui tyhjään maaliin Ketterän yritettyä tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

— Muutamat virheet koituivat kohtaloksi tänään. Tämä on mestiskiekkoa. Totta kai ottaa päähän, mutta olen tyytyväinen siihen miten pelattiin. Tämä oli kahden hyvän joukkueen mittelö ja tällä kertaa KeuPa oli parempi. Lehtonen niputti iltapuhteen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat