Kimmo Heinilä on vieraillut Imatran ajoissa vuodesta 1973 lähtien joka vuosi yhtä poikkeusta lukuun ottamatta — Kisa-alueen portille ei vielä lauantaina aamupäivällä kertynyt väkeä jonoksi asti

Imatran ajojen ensimmäinen varsinainen kilpailupäivä alkoi rauhallisissa tunnelmissa. Lahdessa asuva Markus Koistinen oli lähtenyt poikiensa Rasmuksen, 13, ja Juliuksen, 10, kanssa liikkeelle jo keskiviikkona.

Joonas Tapaninen

Aila ja Kimmo Heinilää vetävät Imatralle moottoriurheilu ja sukulaiset.
Aila ja Kimmo Heinilää vetävät Imatralle moottoriurheilu ja sukulaiset.

Lauantai valkeni Imatralla harmaana, eikä Imatran ajojen portille vielä aamupäivällä kertynyt väkeä jonoksi asti. Innokkaimmat kisalipun lunastaneet olivat kuitenkin paikalla ensimmäisistä aika-ajoista lähtien.

Markus Koistinen oli lähtenyt poikiensa Rasmuksen, 13, ja Juliuksen, 10, kanssa liikkeelle jo keskiviikkona. Perhe asuu Lahdessa, mutta Markus Koistisen lapsuudenkoti on Imatralla.

— Olen sairaslomalla, joten lähdimme mummolareissulle, Markus Koistinen kertoi.

Joonas Tapaninen

Markus, Rasmus ja Julius Koistinen saapuivat Imatran ajoihin Lahdesta.
Markus, Rasmus ja Julius Koistinen saapuivat Imatran ajoihin Lahdesta.

Koistinen kannatteli oikeaa kättään kantositeessä töissä sattuneen hauiksen repeämän takia. Reppuun oli viikattu sadevaatteet siltä varalta, että taivaalta alkaa tiputella vettä.

— Pilvet eivät haittaa. Tärkeintä on, ettei sada, Julius Koistinen ilmoitti.

Armeija keskeytti ajoputken

Forssalainen Kimmo Heinilä on vieraillut Imatran ajoissa vuodesta 1973 lähtien joka vuosi yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

— Vuonna 1983 olin armeijassa ja kyseisenä viikonloppuna oli Rovajärven tykistöleiri, Heinilä muisteli.

Tällä kertaa mukana oli myös vaimo Aila sekä serkkuja ja muita sukulaisia. Imatran ajoissa yhdistyvät Heinilöille moottoriurheilu ja sukukokous.

Pilvinen ja epävakaa sää ei pariskuntaa mietityttänyt, vaikka Kimmo Heinilä oli pistänyt merkille, ettei väkeä ollut aivan viime vuosien tapaan liikkeellä.

— Meillä on sadeviitat ja sateenvarjot mukana, ei meillä hätää ole, Heinilä naurahti.