Pesä Ysit piinasi sarjakärkeä kolme vuoroparia, Lapua vei pisteet Vanhikselta ja pitkitti huimaa voittoputkeaan

Marleena Liikkanen

Lapuan Virkiä pani Pesä Ysit töihin helteisellä Vanhalla kentällä.
Lapuan Virkiä pani Pesä Ysit töihin helteisellä Vanhalla kentällä.

Naisten Superpesiksen ylä- ja alakerran tasoero kävi selväksi Lappeenrannan Vanhalla kentällä tiistaina. Kotijoukkue Pesä Yseistä ei ollut sarjakärki Lapuan pysäyttäjäksi, vaan Virkiä vei pisteet mukanaan jaksoin 2—0 (5—1, 9—4).

Lapua on avannut kauden voittamalla nyt 12 ottelua peräkkäin. Se vei tiistaina nimiinsä kolmostilanteet 27—9 ja kärkilyönnit 53—32.

Ysit meni johtoon

Ysit haastoi Lapuaa ensimmäisen jakson ensimmäisen puoliskon ajan. Essi Rytteri oli lautasen ääressä mainio ja poltti vieraita taktisilla väärillään, minkä lisäksi ulkopelaajien räpylät pitivät kaksi ensimmäistä vuoroparia hyvin.

Ysit meni johtoon ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla, kun Susanna Alava heilautti mailaa olan takaa ja pallo painui kakkosjatkeelta Vanhiksen takaportin luo. Alava hyödynsi onnistumisensa ja juoksi kunnarin tyhjään kenttään.

Tämän jälkeen roolia alkoi ottaa Lapuan arvo-ottelulukkari Jenna Kammi-Rahnasto, jonka tolppasyöttöjen kanssa Ysien lyöjillä oli vaikeuksia.

Ysien terävyys hiipui jakson vanhetessa. Ratkaisu nähtiin neljännessä vuoroparissa, jossa Lapua nakutti neljä juoksua yksitellen ennen ensimmäistä paloa.

Jakson voittojuoksuksi jäänyt tikki syntyi ykkös-kolmostilanteessa. Silja Syrjälän hermopallo kohti kakkospesää oli Yseille liian stressaava, eikä sitä saatu kotiin ennen kuin Kaisa Peräaho oli jo siellä.

Tasoittavalla sisävuorollaan Ysit ei saanut enää kolmostilannetta, eikä etenijää kakkosellekaan kuin kerran.

Lapualainen ilotulitus

Toisesta jaksosta uhkasi tulla yksipuolinen näytös, kun Lapua otti ja meni 8—0-johtoon ensimmäisessä sisävuorossaan. Lukemat repäisi vieraiden Emmi Laine, joka liipaisi kakkossaumasta kunnarin yhden palon ajolähdössä.

Ysit sai kuitenkin omat onnistumisensa heti toisen vuoroparin aloittavalla, kun Henriikka Harinen, Hanna Järvi ja Noora Pasi kotiuttivat vuoroillaan Elina Väreen, Petra Laakkosen ja Marianne Roihan.

Ottelun viimeisessä sisävuorossa Roiha karkasi toistamiseen kotiin, nyt Lapuan karkeasta harhaheitosta.

Roiha sai Ysien ykköspalkinnon, kunnarikoppari Alava kakkospalkinnon. Vieraiden palkitut olivat Laine ja Emmi Viitala, joka piipahti pelaamassa Yseissä kauden 2008.

Ysit pääsee nyt hengähtämään tiiviin ottelurupeaman jälkeen. Vastaava tykitys jatkuu juhannuksen jälkeen, kun Ysit avaa uuden peliputken kotiottelulla Seinäjokea vastaan keskiviikkona 26. kesäkuuta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut