Yhdistäminen teki maakuntaviestistä jälleen kilpailun – Etelä-Karjalan ja Suur-Savon yhteiseen viestiin on saatu ladulle toistakymmentä joukkuetta

Imatra on voittanut kaksi aiempaa Saimaan maakuntaviestiä. Sunnuntaina kisataan Rantasalmella.

Jukka Lehtoranta

Viime talvena Imatra voitti Saimaan maakuntaviestin kotiladuillaan juuri ennen koronaviruksen saapumista.  Imatran kakkosjoukkueessa avausosuuden hiihtänyt Tomi Mikkonen ehti ensimmäisenä vaihtopaikalle. Arkistokuva.
Viime talvena Imatra voitti Saimaan maakuntaviestin kotiladuillaan juuri ennen koronaviruksen saapumista. Imatran kakkosjoukkueessa avausosuuden hiihtänyt Tomi Mikkonen ehti ensimmäisenä vaihtopaikalle. Arkistokuva.

Saimaan maakuntaviesti hiihdetään tulevana sunnuntaina Rantasalmella Harjupirtin hiihtokeskuksen maastoissa. Viestiä viedään nyt kolmatta kertaa Etelä-Karjalan ja Suur-Savon piirien yhteisessä kisassa, ja yhdistämisen ansiosta viesti on alkanut maistua taas kilpailulta.

– Onhan tämä toimiva ratkaisu verrattuna siihen edelliseen. Meillä Etelä-Karjalassa saatiin pahimmillaan vain kolme tai neljä joukkuetta viivalle, nyt on ollut toistakymmentä. Onhan se ihan eri fiilis lähteä kisaamaan, vaikka kiertopalkinto onkin jäänyt tänne Imatralle jo muutaman kerran, kertoo Imatran joukkueita koonnut Kari Ahonen.

Imatra osallistuu tämänvuotiseen viestiin kolmella joukkueella. Voitosta Imatran ykkösjoukkue on kilpaillut aiemmin lähinnä eteläsavolaisia vastaan. Ensimmäisellä kerralla Tanhuvaarassa Savonlinna antoi kovan vastuksen. Viime maaliskuussa ehdittiin hiihtää Ukonniemessä ennen kuin korona sotki maailmanjärjestyksen. Imatran perässä maaliin tulivat Mikkeli, Juva ja Savonlinna.

– Katsotaan nyt, miten käy, mutta eiköhän kiertopalkinto tule meille takaisin, Ahonen ennakoi.

Lappeenrannasta lähetetään nuori joukkue

Katsotaan nyt, miten käy, mutta eiköhän kiertopalkinto tule meille takaisin. — Kari Ahonen

Lappeenrannan sijoitukset kahdessa aiemmassa viestissä ovat kahdeksas ja kuudes. Lappeenrannan joukkueen koonnut Eveliina Nykänen kertoo, että tänä vuonna viestiin lähetetään nuori joukkue.

– Lähtölistoja en ole vielä nähnyt, joten en osaa sijoitustavoitteita tarkemmin arvioida, mutta uskon, että ihan kilpailukykyinen joukkue saadaan jalkeille. Joukkue oli suhteellisen helppo koota, hän kertoo.

Nykäsen mielestä yhdistetyssä maakuntaviestissä on puolensa ja puolensa.

– Toki saadaan enemmän joukkueita mukaan, mutta kisamatkat myös venyvät. Tänä vuonna mennään Rantasalmelle, jonne on Lappeenrannasta matkaa.

Nuorten minimaakuntaviesti kilpaillaan koronan vuoksi jo päivää aiemmin lauantaina. Lappeenrannassa on kuitenkin tehty päätös, ettei minimaakuntaviestiin lähetetä ollenkaan joukkuetta. Nykäsen mukaan perusteena ovat voimassa olevat matkustussuositukset. Minimaakuntaviestin lisäksi lauantaiksi kilpailukalenteriin on merkitty kansallinen Saimaan pariviesti Rantasalmella.