PEPOn loukkaantumislista piteni kahdella uudella nimellä, telakalla puoli joukkueellista pelimiehiä — Kiffen oli Bolliksella parempi

Kai Skyttä

PEPOn Markus Koistinen on pelannut viime otteluissa puolustuksen laidalla, kun loukkaantumissuma on harventanut joukkueen alakertaa. Arkistokuva.
PEPOn Markus Koistinen on pelannut viime otteluissa puolustuksen laidalla, kun loukkaantumissuma on harventanut joukkueen alakertaa. Arkistokuva.

PEPO Lappeenrannan vierasreissu Helsingin pallokentälle oli sille monella tapaa tikkuinen. Kotijoukkue FC Kiffen piti kolme pistettä itsellään, kun Eero Forsen laukoi ottelun ainoan maalin 78. minuutilla.

— Olihan siinä ajoittain hyvääkin, mutta olimme aivan liian pehmeitä. Kiffenin maalikin tuli siitä, kun puolustimme aivan liian pehmeästi, PEPOn päävalmentaja Mika Heino totesi.

Tappion lisäksi PEPO sai muitakin huonoja uutisia. Loukkaantumissumassa rämpivä lappeenrantalaisjoukkue oli matkassa kolmella vaihtopelaajalla, joista Nuutti Toiviainen vaihdettiin Arttu Kotasen tilalle jo puolen tunnin pelin jälkeen. Kotanen loukkaantui saatuaan potkun jalkaansa.

Joona Viskari puolestaan korvasi Jesse Huhtalan puoliajalla, kun hyökkääjän nivunen alkoi oireilla.

PEPO lähti kauteen tiiviillä pelaajaryhmällä, jota tällit ovat kaventaneet entisestään. Eetu Suoraniemi loukkasi pohkeensa viime sunnuntain kotiottelussa Viikinkejä vastaan ja oli nyt poissa.

Vammojen vuoksi joukkueelta ovat sivussa myös Jens Harju, Jami Visto, Craig Hill, Miko Sederholm ja Alieu Ceesay. Paul Obi oli puolestaan torstaina pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

— Saimme luotua joitakin tilanteita, mutta hyökkääjiemme paukut eivät riittäneet tänään päättämään niitä. Maalintekovoimaa puuttui, Heino totesi.

PEPOn tolppien välissä Helsingissä pelasi Anton Kylkilahti, jolle 90-minuuttinen oli uran ensimmäinen kakkosessa. Varamaalivahtina oli Toivo Suoranta.

PEPOn keskikentällä ottelu oli Jerry Särkälle ja Tomi Karttuselle vasta kauden toinen täysi 90-minuuttinen kakkosessa, Petteri Rönköllekin vasta neljäs.

PEPOlla on viikko aikaa parsia pelaajia kasaan, sillä se isännöi Joensuun Jippoa Kimpisen kentällä ensi viikon torstaina.

— Toivotaan tietysti, että Artun loukkaantuminen ei ole paha. Meillä on nyt aikaa parannella Jesseäkin tuossa. On erinäköinen peli sitten varmasti, jos saamme heidät ja Paul Obin taas avaukseen.