Elena Melto yritti olla jännittämättä Catzin kohtaamista — Kuvasarja kertoo, miten kova kamppailu häntä odotti

Mika Strandén

Lappeenrantalaisten pitkäaikainen kapteeni Elena Melto (os Reshetko) pelasi ensimmäisen kerran Catzin vieraana.
Lappeenrantalaisten pitkäaikainen kapteeni Elena Melto (os Reshetko) pelasi ensimmäisen kerran Catzin vieraana.

Naisten Korisliigan sarjakärki Peli-Karhut katkaisi Catzin viiden ottelun mittaisen voittoputken hakemalla pisteet Lappeenrannasta lukemin 88—105 (49—48).

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa lokakuussa kotkalaiset antoivat Catzille oppitunnin voittamalla Kotkassa pelatun keskinäisen kohtaamisen peräti 39:llä pisteellä. Catz oli tuosta ottelusta selvästi tehnyt kotiläksynsä ja hallitsi kentän tapahtumia hienokseltaan aina viimeisen neljänneksen alkuun, jolloin kotkalaiset karkasivat lopullisesti.

Mietin tätä ottelua vain yhtenä otteluna ja Catziä vain yhtenä vastustajana sarjassa. — Elena Melto

Paluu kotikaupunkiin

Elena Melto (os. Reshetko) siirtyi kesällä 14:n Catz-vuoden jälkeen Peli-Karhuihin ja palasi nyt ensimmäistä kertaa Lappeenrantaan sitten seuranvaihdon. Melto ei pitkäaikaiselle ex-seuralleen antanut armoa, vaan takoi kentän toiseksi korkeimman saldon 29 pistettä lähes 80 prosentin tarkkuudella.

— Ottelu oli hyvin intensiivinen. Onnistuimme hyökkäyspelaamisessa ja teimme 105 pistettä, mutta puolustuspelaamisessa meillä on vielä paljon tekemistä. Onnellinen pitää olla voitosta, sillä Catz onnistui hyvällä prosentilla meitä vastaan etenkin kolmen pisteen heitoissa, mietti Melto ottelun jälkeen.

Katso kuvasarja kamppailusta

Ottelu oli 33-vuotiaalle Meltolle ensimmäinen Lappeenrannassa Peli-Karhuihin siirtymisen jälkeen. Joukkueensa toiseksi suurimmat peliminuutit kellottanut Melto ei ainakaan suoraan myöntänyt ottelun jännittäneen häntä.

— Yritin olla jännittämättä. Mietin tätä ottelua vain yhtenä otteluna ja Catziä vain yhtenä vastustajana sarjassa. Yritin pitää keskittymiseni vain omassa ja joukkueeni pelaamisessa.

Mika Strandén

Catzin Erica Covile peruuttaa Elena Melton syliin hyökkäyskorilla.
Catzin Erica Covile peruuttaa Elena Melton syliin hyökkäyskorilla.

Kokemus ratkaisi lopussa

Catz hukkasi oman etsikkoaikansa toisella neljänneksellä, sillä se ehti karata sarjakärjeltä jo yhdeksän pisteen päähän, mutta toisella puoliajalla kotkalaisten kokemus ja ottelussa 30 pistettä nakuttanut Zykera Rice olivat liikaa.

Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä Peli-Karhut oli hivuttautunut viiden pisteen karkumatkalle. Vaikka Catz vielä nousikin ottelussa taistelemaan voitosta hyytyi sen yritys jakson avausminuuteille, jolloin kotkalaiset karkasivat lopullisesti.