Kolumni: Harjoituspelien lista kertoo SaiPankin todellisuuden – Yverdon-les-Bainsin sijasta körötellään Mikkeliin

Anu Kiljunen

Kolumni: Harjoituspelien lista kertoo SaiPankin todellisuuden – Yverdon-les-Bainsin sijasta körötellään Mikkeliin

SaiPan harjoitusotteluiden listasta voi hyvin lukea, missä nyt mennään. Kun viime kauden alla joukkue matkusti Tampere cupiin, Bauer-turnaukseen (30 kilometriä) ja kruununa harjoitusleirille Sveitsiin kohtaamaan Gèneve-Servetten, Fribourg-Gottéronin ja HC La Chaux-de-Fondsian, nyt päästään bussilla Hämeenlinnaan, Lahteen, Kuopioon ja Mikkeliin ja yöksi kotiin.

Peli on aina kivempi kuin matka

Harjoituskauden perustyössä mikään ei muuttunut, kun etätöistä palattiin testien (ei korona) kautta kiekkoilijoiden haalarihommiin. Ennen kuin joku fanikaulaliinaan pukeutunut vanhempi valtiomies pudottaa lokakuussa avauskiekon Ilves–SaiPa-ottelussa, on pitänyt löytää toimivia parivaljakoita, toimivia ketjuja ja lopulta toimivia viisikoita. Pelitavastakin voi näkyä ensimmäinen aavistus.

Ensimmäinen harjoitusottelu torstaina Rinkelinmäellä ei siis ole kovin tarkan suurennuslasin arvoinen, mutta pelaajille mieluisa etappi varmasti. Vaikka matkasta miten nauttisi, perillä on kivempaa.

Kai Skyttä

SaiPan valmentajan Tero Lehterän joukkueen vaihtuvuus oli nyt edelliskautta pienempi.
SaiPan valmentajan Tero Lehterän joukkueen vaihtuvuus oli nyt edelliskautta pienempi.

Vihonviimeinen rotta

Liigassa joudutaan odottamaan kylmä rinki persauksissa, mitä tekee puun takana taklaustaan kyynärpäät korkealla valmisteleva Virus Covid. Vihonviimeisen kierroksen varaus. Rotta.

Samaan aikaan THL ja Krista Kiuru seisovat infopöydän takana kertomassa, että siitä ja siitä maasta tulevat pakkotestataan ja pannaan karanteeniin. Ennusmerkit koko kauden alkamiselle tai läpi viemiselle ovat kaukana toivotusta, jos valheellisen vapaudentunteen villitsemät suomalaiset jatkavat Seinäjoen Vauhtiajojen tapaista lavan eteen survoutumista ilman huolta naapurin pisaroista.

Liigaa ilman stadilaisia

Entä jos tulee alueellisia kokoontumisrajoituksia? Pelataanko liigaa ilman helsinkiläisiä? Siis ei ilman KHL:n osoittamaan suuntaan muuttavia Jokereita, vaan Nordenskiöldinkadun punaista petoa HIFK:ta. Liigan kiihkeimpiä tunteita aiheuttavaa brändiä.

Nyt aletaan taas liukua sille rajalle, että jos Uusimaa olisi Ruotsi ja noudatettaisiin riskimaiden raja-arvoja, Elimäen kohdalla SaiPan bussissa olisi koronapuikko nenässä ja kahden viikon pakkokaranteeni odottamassa.

Anu Kiljunen

Nicklas Westerholmin paluu Lappeenrantaan toi rauhan SaiPan maalivahtiosastolle.
Nicklas Westerholmin paluu Lappeenrantaan toi rauhan SaiPan maalivahtiosastolle.

Jaa mikä on SaiPan tilanne? Sama kuin muillakin. Peli on alkutekijöissään, joillakin tosin koko joukkue, eikä talousnäkymien ennustaminen onnistu nyt edes Sixten Korkmanilta.

Nicklas Westerholm toi takuun molariosastolle ja Jarno Koskiranta hyökkäykseen. Kapeassa puolustuksessa on urhovaakanaisen kokoinen aukko, mutta ei suurta kiirettä täyttää sitä.

Ennen syksyn pimenemistä tarjolle tulee vielä monenlaista peluria, jotka kaipaisivat kaukaloon ja joiden palkkapyynnöt ovat muuttuneet realistisiksi. Ovi toisensa jälkeen ehtii painua kiinni ennen kuin pelit Pohjois-Amerikassa joulukuussa jatkuvat.

Eikä Venäjäkään näinä aikoina ihan jokaista kiekkoilijaa houkuttele.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan urheilutoimituksen esimies

Harjoituspelit

Liiga alkaa lokakuussa

13.8. HPK–SaiPa

20.8. SaiPa–KalPa

27.8. KalPa–SaiPa

2.9. Pelicans–SaiPa

4.9. SaiPa–Pelicans

5.9. Ketterä–SaiPa

9.9. SaiPa–HPK

25.9. SaiPa–Jukurit

26.9. Jukurit–SaiPa

Liigan avausottelu Ilves–SaiPa 2.10.