Kolumni: Valmentajan perhettä pimeällä uhkaava reppana on yhtä arvokas kuin koiranpaska

Kolumni: Valmentajan perhettä pimeällä uhkaava reppana on yhtä arvokas kuin koiranpaska

Taas on se aika vuodesta, kun paksuimmankin kypärämyssyn alla välähtää, että oma joukkue on pysyvästi Liigan alakerrassa.

Liigan ja Vaasan Sportin puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi Pohjalaisen haastattelussa, että seuran työntekijöitä on häiriköity siviilielämässä ja huhuja on liikkunut myös koulukiusaamisesta.

Kun halutaan ylläpitää ryhdikästä kuvaa lätkäjätkistä, joulusiivous on paras aloittaa omista nurkista.

Joulutauon alkaessa tiedetään jo, että Tomek Valtosen johtama Sport jää ulos pudotuspeleistä. Urheilun realismia on, että kun joku voittaa, joku myös häviää. Sitä pitää sietää, vaikka olisi ostanut 900 eurolla Platinum-kausikortin.

Valtosessa oli uransa aikana sen verran kaukalopoliisia, ettei katsomoreppana varmasti uskalla hänelle huutaa päin naamaa, mutta jossain epämääräisessä joukossa kantti juuri ja juuri riittää seisoskella katulampun varjossa säikyttelemässä valmentajan perhettä.

Kisapuistossakin koettu

Ilmiö ei ole vieras Kisapuistossakaan. 2010 joulun alla SaiPan valmentaja Ari-Pekka Selin pyysi julkisesti, että hänen perheensä jätettäisiin rauhaan, vaikka peli ei kulje. Kiusaajien raaka palaute kantoi lasten koulun pihalle saakka, ja joku vanhempi neropatti päätti hävityn ottelun jälkeen mennä SaiPan pukukopin ovelle saakka mesoamaan.

Murheellisella viime kaudella SaiPan valmennus ei säästynyt päästöiltä edes kaupan hedelmäosastolla.

Korjaamaton jätös

Keskustelupalstojen satunnaisista huutelijoista on suunnilleen yhtä paljon vaivaa kuin naapurin korjaamatta jääneestä koiranpaskasta, mutta jättäkää syyttömät sivulliset rauhaan. Tai oikeastaan ymmärtäkää, että hoki on edelleen vain hokia.

Vaasan ultrakannattajien Red Armyn puheenjohtaja kuvasi uhkailijoita tuntemattomiksi paikallisiksi idiooteiksi. Näin sen pitääkin olla.

Kun halutaan ylläpitää ryhdikästä kuvaa lätkäjätkistä, joulusiivous on paras aloittaa omista nurkista.
Kirjoittaja on Etelä-Saimaan urheilutoimituksen esimies.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat