Lukko päätti tylysti SaiPan orastavan voittoputken

Mika Strandén

Lukko päätti tylysti SaiPan orastavan voittoputken

SaiPan kahden ottelun voittoputki katkesi Rauman Lukon käsittelyssä. Lukko oli vahvempi ja etenkin ylivoimalla terävämpi ja vei pisteet lukemin 1—4 (1—0, 0—2, 0—2).

Lukko otti Lappeenrannasta seitsemännen perättäisen voittonsa.

Mäntykivi nosti fiilistä

Matias Mäntykivi antoi SaiPalle heti hyvän tunteen, kun hän laukoi John Perssonin maalin takaa kaivaman kiekon Lukon maalivahdin Lassi Lehtisen längistä. Peli oli 1—0 jo reilun minuutin pelin jälkeen.

Avauserässä ei enempää osumia nähty eikä keltapaidoilta lopulta koko ottelussa.

Alivoima ontui

Toisessa erässä Lukko tasoitti juuri kun SaiPan Persson oli päässyt jäähyltä. Toni Koivisto kauhoi sisään SaiPan maalivahdin Niclas Westerholmin edessä alivoimaneliön keskellä pomppineen kiekon.

Hetkeä myöhemmin SaiPan kakkosketjusta putosi pois Anssi Löfman, joka sai kovan täräyksen, kun hän blokkasi Ilkka Heikkisen laukauksen. Linkuttava Löfman talutettiin pukukoppiin.

Kotijoukkueen paras paikka nousta uudelleen johtoon oli Teemu Ramstedtin läpiajo, mutta kiekko kilahti tolppaan.

Omat paikat käyttämättä

Kun SaiPa ei ylivoimiaan käyttänyt, Lukko otti ohjat. Kristian Pospisil vei vieraat johtoon, kun Westerholm pudotti kiekon siniviivaheitosta kiekon eteensä, kauhoi ensimmäisestä jatkoyrityksestä vielä torjunnan, mutta ei ehtinyt enää Pospisilin laukauksen eteen.

Omalla alueella turhaan kiemurrelleen Robin Salon koukkausjäähy viisi minuuttia ennen loppua kaatoi SaiPan takaa-ajon, kun Pospisil tykitti suoraan syötöstä illan toisen maalinsa ja raumalaisille 3—1-johdon.

SaiPa yritti pari minuuttia ennen loppua aloittaa uutta kiriä ilman maalivahtia, mutta Justin Danforth päätti sen saman tien purjehtimalla läpi ja laukomalla vieraiden neljännen maalin.