Pesä Ysit ei pystynyt horjuttamaan Lapuaa

Minna Mänttäri

Marianne Penttinen oli Pesä Ysien terävintä sisäpeliosastoa, mutta Lapuan haastamiseen se ei riittänyt.
Marianne Penttinen oli Pesä Ysien terävintä sisäpeliosastoa, mutta Lapuan haastamiseen se ei riittänyt.

Naisten Superpesiksen lyöjätilaston kärkinainen Janette Lepistö oli hurjassa vireessä Lapuan Virkiän voittaessa Pesä Ysit 2—0 (5—1, 8—2). Kotijoukkueen superjokeri löi ottelussa kaikkiaan kahdeksan juoksua (2+6).

Lepistö löi kummankin jakson ensimmäisessä vuorossa läpilyönnin ja niillä molemmilla tuli kunnari ja kaksi tavallista juoksua.

— Vähän samaa tuttua tämä peli oli, jos Lapuan tasoista joukkuetta vastaan alkaa molemmat jaksot sillä, että vastustaja lyö neljä juoksua, Pesä Ysien pelinjohtaja Juho Kaikko harmitteli.

— Se tarkoittaa kyllä sitä, ettei me sieltä takaa enää tulla taistelemaan ottelun voitosta. Nuo kaikki kolme läpilyöntiä tuli enemmän tai vähemmän meidän ulkokentän avustuksella. Ihan liikaa annamme tällä hetkellä eteen vastustajille.

— Meillä on ihan hyviä juttuja ulkopelissä, joidenka avulla pystyisimme pärjäämään. Mihinkään juoksupelikilpailuun sisällä meidän ei kannata lähteä kenenkään kanssa. Jos haluamme jatkossa voittaa otteluja, niin tämän päivän jaksojen alkujen kaltaisia läpilyöntejä ei saa antaa, Kaikko sanoi.

Penttiselle palkinto

Mailan varressa vierailta onnistuivat parhaiten viisi kärkilyöntiä tehtailleet Marianne Penttinen sekä jokeri Annika Turtiainen.

— Meidän peli oli vain ajoittain pirteätä. Toisella jaksolla vaikutti vähän siltä, että olimme jo puoliksi lomalla Lapuan päästyä johtoon. Ottelu ratkesi pitkälti siihen, ettemme saaneet Lepistöä kuriin, ykköspalkittu Penttinen tuumi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet