Ahti Oksanen teki sen taas: SaiPa nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta kotivoittoon Tampereen Ilveksestä

Topi Nättinen ja Jonatan Tanus olivat kaksi SaiPan monista onnistujista vuoden 2017 syyskaudella. Kaksikko oli varsin näkyvä myös lauantaina Tampereen Ilvestä vastaan, mutta tehopisteille he eivät tällä kertaa päässeet.
Topi Nättinen ja Jonatan Tanus olivat kaksi SaiPan monista onnistujista vuoden 2017 syyskaudella. Kaksikko oli varsin näkyvä myös lauantaina Tampereen Ilvestä vastaan, mutta tehopisteille he eivät tällä kertaa päässeet.

Ahti Oksasen jatkoaikamaali saatteli SaiPan ja sen kannattajat voitolla kohti uutta vuotta. Tampereen Ilves meni ottelussa 2—0-johtoon, mutta SaiPa kiipesi kolmannessa erässä rinnalle.

Jatkoajalla Lasse Lappalaisen pitkä syöttö löysi Oksasen, joka rynni läpiajoon ja viimeisteli kauden kuudennen maalinsa. SaiPan voittolukemat olivat 3—2 (0—1, 0—1, 2—0, 1—0).

Oksanen oli SaiPan voittomaalin tekijä myös perjantaina Lahdessa, kun hän onnistui voittolaukauskisassa.

Yksi SaiPan hahmoista Ilvestä vastaan oli David Goodwin, joka syötti Kim Strömbergin 2—1-kavennusmaalin ja teki itse 2—2-tasoituksen.

Yhden kauden jatkosopimuksen SaiPan kanssa solminut Kalle Maalahti syötti Goodwinin osuman, joka syntyi vain kaksi minuuttia ja 17 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä.

Goodwin oli kauden alussa mainiossa tehovireessä, mutta sittemmin tahti oli taantunut. Edellisissä 21 ottelussa hän oli netonnut vain neljä syöttöpistettä.

Ottelu alkoi SaiPan kannalta hankalalla tavalla, sillä Ville Meskanen vei Ilveksen johtoon 39 sekunnin pelin jälkeen.

Nopeasta takaiskusta huolimatta SaiPa pääsi nopeasti peliin mukaan, mutta jäi ilman onnistumisia. Parhaat tekopaikat osuivat Joni Nikolle, Cody Kunykille ja Kim Strömbergille, mutta kolmikon laukaukset viuhuivat lähietäisyydeltä ohi Ilves-maalin.

Toinen erä oli SaiPalta hyvin vaisu. Ilves nousikin 2—0-johtoon kaksi ja puoli minuuttia ennen toista erätaukoa, kun Bill Thomasin kaukolaukaus yllätti SaiPa-vahti Frans Tuohimaan.

Ilves pääsi tilanteessa ylivoimalle halvalla, kun SaiPan Roy Radke hyppäsi ennenaikaisesti vaihtoaitiosta kaukalon puolelle.

SaiPa nousi peliin mukaan ajassa 44.30, kun Kim Strömberg päätti ovelan ja nopean hyökkäyksen napauttamalla kiekon ohi Ilveksen maalivahdin Antti Lehtosen.

Tilanteessa David Goodwin aloitti hyökkäysalueella eteenpäin Ilveksen Sami Sandellin hämmästykseksi ja syötti kiekon suoraan Ilves-maalille suunnanneelle Strömbergille.

Ennen aloitusta Goodwin asetteli hämäyksenä Valtteri Virkkusta muka oikealle kohdalle taakseen.

SaiPan tasoitusmaali oli niin ikään Goodwinin oivalluksen ansiota. Goodwin murtautui vasenta kaistaa pitkin Ilveksen alueelle ja syötti kiekon kovaa maalille, jossa se pomppi verkkoon Ilves-puolustaja Mark Floodin kautta.

Flood puolusti tilanteessa Valtteri Virkkusta, joka syöksyi vauhdilla kohti Ilves-maalia.

SaiPan kausi jatkuu ensi vuonna, kun se reissaa Rauman Lukon vieraaksi 3. tammikuuta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat