Käyttäjät maksavat vain murto-osan Lappeenrannan liikunta- ja kulttuuripuolen kuluista

Käyttäjät maksavat vain murto-osan Lappeenrannan liikunta- ja kulttuuripuolen kuluista

Käyttäjät maksavat vain pienen osan Lappeenrannan kulttuuri- ja liikuntapaikkojen kuluista. Liikuntamaksuilla katetaan noin 24 prosenttia ja kulttuurin maksuilla 11 prosenttia toimialan kuluista.

Lappeenranta käyttää liikuntapaikkojen kunnossapitoon 103 euroa per asukas. Tuloja kaupunki kerää niiltä vuodessa yhteensä 1,8 miljoonaa, kun ylläpitoon käytetään rahaa tänä vuonna 7,4 miljoonaa euroa.

Kulttuuritoimi puolestaan keräsi viime vuonna 1,4 miljoonaa tuloja, kun menot olivat 12,4 miljoonaa.

Teatteri kattaa lipputuloilla 18 prosenttia kuluistaan (kulut 4 miljoonaa), kun Kisapuiston ykkös- ja harjoitushallin maksuilla katetaan 14 prosenttia kaksikon kuluista (1,8 miljoonaa).

Lauritsalan uimahallissa tulot kattavat menoista 21 prosenttia, maakuntakirjastossa 8, museossa 9,5 ja musiikkitoimessa 7,1 prosenttia.

Paras suhdeluku liikuntapuolella on Myllysaaren saunalla, jossa maksuilla katetaan menoista 61 prosenttia, mutta kulutkin ovat murto-osan isojen laitosten menoista (61 000 euroa). Suhteessa vähiten menojaan pystyi katamaan tuloilla viime vuonna isoista liikuntapaikoista Kimpisen kenttä, alle 4 prosenttia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat