SaiPan voittoputken katkaissut Tappara saapuu tänään Kisapuistoon, ottelu on lähtölaukaus äärimmäisen tiiviille loppukaudelle

SaiPalla on alempaan pudotuspeliviivaan matkaa viisi pistettä.

AOP/Markku Hyttinen

Tomas Zaborsky kantaa tuttuun tapaan SaiPan kultakypärää illan ottelussa Tapparaa vastaan.
Tomas Zaborsky kantaa tuttuun tapaan SaiPan kultakypärää illan ottelussa Tapparaa vastaan.

SaiPan loppukauden hurja ottelurumba käynnistyy tänään kotiottelulla Tapparaa vastaan. Sputniknutuilla on alemman pudotuspeliviivan päälle matkaa viisi pistettä, mutta viimeisellä pudotuspelisijalla majaileva Ässät on pelannut kolme ottelua SaiPaa enemmän. Kaksikon väliin mahtuu Vaasan Sport.

SaiPa on tehnyt pieniä viilauksia kokoonpanoonsa. Puolustaja Veeti Vainio muun muassa palaa kaukaloon David Bernhardtin rinnalle, myös nuorten MM-kisoista kotiutunut Matias Mäntykivi on jälleen SaiPan käytettävissä.

SaiPa ja Tappara kohtasivat viime viikolla Tampereella. Kirvesrinnat onnistuivat tuolloin katkaisemaan SaiPan kolmen ottelun voittoputken.

Odotuksia alavireisemmin pelanneen Tapparan kokoonpano on myös elänyt viime aikoina. Tshekkihyökkääjä Michael Spacek päätti muun muassa palata kotimaahansa, mutta puolustaja Valtteri Kemiläinen löytyy nyt ykköspakkiparista. Kumpikaan ei pelannut edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan.

SaiPa tänään Tapparaa vastaan

Kentälliset:

Tomas Zaborsky - Jaakko Lantta - Santeri Virtanen

David Bernhardt - Veeti Vainio

Elmeri Kaksonen - Jarno Koskiranta - Joni Nikko

Joel Olkkonen - Mario Grman

Topi Piipponen - Veikko Loimaranta - Matias Mäntykivi

Markus Kojo - Simo-Pekka Riikola

Ville Vainikainen - Ville Petman - Rasmus Hämäläinen

Micke Saari

Maalivahdit:

Niclas Westerholm (Matej Tomek)