Juho Meuronen mentoroi Suomen maalivahteja salibandyn MM-kisoissa, Heidi Kurronen huoltaa pelaajien kehoa ja mieltä

Otto Ponto

Lappeenrantalainen Juho Meuronen on yksi maailman kokeneimmista salibandyn maalivahtivalmentajista. Valmentamisen hän aloitti junioritasolla vuonna 2004, mutta siirtyi Jarkko Rantalan kutsusta aikuisten tasolle heti seuraavana vuonna. Arkistokuva vuodelta 2012.
Lappeenrantalainen Juho Meuronen on yksi maailman kokeneimmista salibandyn maalivahtivalmentajista. Valmentamisen hän aloitti junioritasolla vuonna 2004, mutta siirtyi Jarkko Rantalan kutsusta aikuisten tasolle heti seuraavana vuonna. Arkistokuva vuodelta 2012.

Suomen maalivahtikaksikko Tiltu Siltanen–Noora Vuorela on salibandyn naisten MM-kisoissa ensimmäistä kertaa. Monien arvokisojen konkarivalmentaja Juho Meuronen kutsuttiin maajoukkueen taustatiimiin vasta tänä kesänä sen jälkeen, kun alkoi näyttää varmalta, että kisajoukkueessa on ainakin yksi debytanttimaalivahti.

Suomen päävalmentaja Lasse Kurrosen mukaan Meuronen on maalivahtikaksikolle mentorina ja tukena.

Siltanen ja Vuorela tuntevat Meurosen jo vuosien takaa. Kurrosen ja Meurosen yhteinen historia on vielä syvempi. Kaksikko oli muun muassa voittamassa NST:n ensimmäistä A-nuorten SM-kultaa vuonna 2004.

— Tiedän, että Juho on tehtäviensä tasalla joka päivä. Hän keskustelee maalivahtien kanssa hyvin paljon ja rakentaa heidän välistä kemiaa ja luottamusta ilman minua. Toki itsekin haluan säilyttää henkilökohtaisen siteen jokaiseen pelaajaan, mutta maalivahtien valmentaminen on sataprosenttisesti Juholla, Kurronen kertoo.

Monesti hierontapöydällä vuodatetaan vähän muutakin kuin pelkästään sitä, miten peli meni. Lasse Kurronen

Maajoukkueen hieroja ja huoltaja Heidi Kurronen tuntee valtaosan kisapelaajista jo omalta kymmenen liigakauden peliuraltaan, joka päättyi kauteen 2013—2014. Hänen kanssaan vuonna 2011 maajoukkueessa pelanneista MM-kisajoukkueen kovaa ydintä ovat edelleen Eliisa ja Ella Alanko, Karoliina ja Elina Kujala, Mia Karjalainen, Nina Rantala, Kristiina Kauppila ja Katri Luomaniemi.

— Heidi on oikeastaan ainoa jäsen, jota en ole rekrytoinut tähän tiimiin itse. Aloite tehtiin liiton puolelta ja kysyttiin, voisiko häntä pyytää mukaan. Tietysti innostuin siitä, Lasse Kurronen kertoo.

Suomella on MM-kisoissa todennäköisesti edessään kaksi kolmen peräkkäisen pelipäivän rypästä. Palautumisesta huolehtiminen on elinehto, jotta pelaajat pysyvät iskussa peliputkessa.

— Monesti hierontapöydällä vuodatetaan vähän muutakin kuin pelkästään sitä, miten peli meni. Kehonhuollon lisäksi siinä tehdään samalla vähän mielenhuoltoa. Siinäkin roolissa huoltojoukkomme on hyvä.

Suomen huoltoporukka reissasi Bratislavaan pakettiautolla ennen muun joukkueen saapumista.

— Kaikki tavarat ja leijonaluolamme, yhteiset tilamme, oli laitettu kuntoon. Pelaajien ja valmentajien tarvitsi vain tulla paikalle ja asettua taloksi. Huoltotiimimme on huipputiimi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat