Catz sai makean palkinnon pitkästä illasta — Ykköspelinjohtajan poissaolo sekoitti pitkään kuvioita

Mika Strandén

16-vuotiaan Iiris Muhosen peliaika kasvoi 20 minuuttiin, kun hän sai tuurata poissa ollutta Jordan Jonesia.
16-vuotiaan Iiris Muhosen peliaika kasvoi 20 minuuttiin, kun hän sai tuurata poissa ollutta Jordan Jonesia.

Pelintekijä Jordan Jones linkutti vahvassa polvisiteessä Catzin vaihtopenkille naisten Korisliigaottelun alkaessa. Se oli suurin yksittäinen tekijä, miksi kotijoukkue joutui kovaan puristukseen sarjan alakertaan kuuluvan Vimpelin kanssa.

Voitto ilman ykköspelintekijää maistui kolmen jakson hämmennyksen ja lopun takaa-ajon jälkeen Catzille makealta. Tasonnoston, jatkoajan ja vieraiden pitkän amerikkalaiskolmikon väsymisen se vaati ennen kuin päävalmentaja Mika Haakana sai 81—78 (26—34)-voiton joukkueeltaan syntymäpäivälahjaksi.

Mika Strandén

Pelinjohtaja Jordan Jones on vielä pitkään sivussa, mutta uutta amerikkalaista Catz ei aio hankkia kuukauden tuuraajaksi.
Pelinjohtaja Jordan Jones on vielä pitkään sivussa, mutta uutta amerikkalaista Catz ei aio hankkia kuukauden tuuraajaksi.

Muutos auttoi

Haakana näki vaikean alun, kun pelejä ei saatu pelattua läpi. Puoliajalla tehty muutos palloscreenien vaihdossa auttoi, ja etenkin Erica Covile alkoi saada palloja korin alle.

Täydet 45 minuuttia ilman vaihdon vaihtoa pelannut Covile oli Catzin tehokkain 24 pisteellä ja peräti 22 levypallolla. Natalie Day oli pitkään vaisu, mutta häntä on rasittanut sairastelu viikolla.

— Vaikeata ja aika sekavaa, Haakana kuvasi ottelun alkupuolta.

Paine pallontuojalle

Vieraat pyrkivät painostamaan Catzin palloa ylös tuovaa pelaajaa, kun Jones oli poissa, mutta se paine helpotti loppua kohti.

Yksi yllätys oli se, että Catz vei kolmen sekunnin alueella korinteon nimiinsä 42—26, vaikka vierailla oli selvä pituusylivoima. Kotijoukkue menestyi myös hyökkäyslevypallojen kahminnassa hyvin. Vimpeli taas yllätti kotimaisten kolmostykityksellä, kun Riikka ja Anni Kujala latasivat yhteensä kuusi kahdeksasta kolmosesta sisään.

Kihlström sopi viisikkoon

Parhaiten Catzin peli toimi, kun päätösneljänneksellä ja jatkoajalla viidenneksi pelaajaksi viisikkoon nostettiin Mari Kihlström Roosa Kososen, Tuulia Timon, Erica Covilen ja pelinjohtajan hommat hoitaneen Natalie Dayn rinnalle.

— Mari on ollut tosi hyvä jo harjoituksissa, Haakana kiitti.

Puhetta lisää

Catzin avainpelaajiin kuulunut Roosa Kosonen kaipasi enemmän keskittymistä ja kommunikaatiota omiltaan.

— Kova voitto. Näkyi, ettei Jordan (Jones) ollut pelaamassa, Kosonen mietti.

Luetuimmat