PEPOn kapteeni Joel Laitinen siirtyy mestarisuosikki Turun Interin harjoitusrinkiin — Pelaa silti PEPOssa vielä loppukauden ajan

Mika Strandén

PEPOn Joel Laitinen on ollut jo kauan vakiopelaaja ikäluokkansa Suomen maajoukkueessa.
PEPOn Joel Laitinen on ollut jo kauan vakiopelaaja ikäluokkansa Suomen maajoukkueessa.

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen ottaa uuden askeleen jalkapallourallaan. Nuori maajoukkuepuolustaja siirtyy liigaseura Turun Interin harjoitusrinkiin loppukauden ajaksi, mutta pelaa PEPOn mukana vielä jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa.

— Inter katsastaa Jollua ihan kunnolla ensi kautta varten, kuten Jollu Interiäkin. Molemmilla on siihen hyvin aikaa. Päätökset eivät ole kiinni yhdestä harjoituksesta tai viikosta kiinni, PEPOn päävalmentaja Mika Heino kertoo.

Ratkaisu Laitisen, 18, mahdollisesta pysyvästä siirrosta Interiin tehdään syksyn aikana. Laitisen sopimus PEPOn kanssa kattaa vielä ensi kauden.

— Siirtymisestä mahdollisesti jonkinlaisia korvauksia neuvotellaan, jos niin tulee käymään, Heino toteaa.

Inter johtaa Veikkausliigaa, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Joukkueen kausi jatkuu Mestaruussarjassa viiden muun runkosarjan parhaan joukkueen kanssa.

Laitinen pelaa toista täyttä kauttaan PEPOn edustusjoukkueessa, jossa hän on ollut avauskokoonpanon vakiopelaaja heti viime kauden alusta asti.

Heinon mukaan Laitisen Inter-kutsu on osoitus seuran nuorille pelaajille siitä, että PEPOsta pystytään ponnistamaan Veikkausliigaan ja jopa ulkomaillekin.

— Jollu taitaa olla ainoa nuorten maajoukkuepelaaja, joka pelaa enää Kakkosen tasolla. Hän on osoittanut tasonsa meillä ja on todistanut olevansa todellakin laatupelaaja.

Heino uskoo, että liigajoukkueen mukana harjoittelu tukee myös Laitisen maajoukkueuraa.

— Tämä on hänen kehityksensä kannalta hyvä hetki hypätä eteenpäin.

Liigaseurat olivat kiinnostuneita muun muassa myös PEPOn maalivahti Craig Hillistä, jonka kausi kuitenkin päättyi loukkaantumiseen.

Niin ikään loukkaantuneen toppari Alieu Ceesayn toipumisajaksi on varmistunut kuudesta kahdeksaan viikkoa. Ceesaylla on sopimus PEPOn kanssa myös ensi kaudesta.

Myös puolustaja Jens Harju on vielä toistaiseksi sivussa loukkaantumisen vuoksi.