SaiPan Urho Vaakanainen pettyi Kouvolassa: ”Tämä oli aika heikko esitys meiltä”

Puolustaja Urho Vaakanainen myönsi, että SaiPa unohti työrukkaset pukukoppiin.

Katja Juurikko

KooKoon ja SaiPan välisen ottelun ensimmäinen erä päättyi nujakkaan, jossa pääpukareina häärivät SaiPan Topi Nättinen ja KooKoon Toni Kähkönen.
KooKoon ja SaiPan välisen ottelun ensimmäinen erä päättyi nujakkaan, jossa pääpukareina häärivät SaiPan Topi Nättinen ja KooKoon Toni Kähkönen.

Puolustaja Urho Vaakanainen, 19, keräsi KooKoota vastaan tehot 1+1, mutta hankki toisen erän lopussa myös kerralla neljä minuuttia rangaistuksia.

KooKoo käytti Vaakanaisen luoman ylivoiman hyväkseen, ja puolustaja Emil Kristensen latasi siniviivalta 3—3-tasoituksen heti päätöserän alussa.

Emme tehneet tarpeeksi töitä, että olisimme ansainneet voiton. -Urho Vaakanainen

Vaakanainen myönsi pelin jälkeen, että SaiPa unohti työrukkaset pukukoppiin.

— Tämä oli aika heikko esitys meiltä. Emme tehneet tarpeeksi töitä, että olisimme ansainneet voiton. Vähän jäi harmittamaan, puolustajalupaus summasi ottelua kokonaisuutena.

Vaakanainen ei tiennyt, mikä SaiPan pelissä kiikasti.

— En osaa muiden puolesta vastata. Emme olleet alussa oikein valmiita. Sitten saimme vähän pelistä kiinni, mutta sitten taas vähän karkasi.

Vaakanainen aloitti kauden loukkaantumisen vuoksi vasta lokakuun alussa.

Vuoden vaihteessa hän pelasi nuorten MM-kisoissa Yhdysvalloissa. Mitä sieltä jäi käteen?

— Pitää tehdä maaleja, niin voittaa pelejä, Vaakanainen naurahti.

Jos peilaat esityksiäsi ennen ja jälkeen MM-turnauksen, tarttuiko Buffalosta mukaan jotain uutta?

— Olen pelannut aika tasaisen hyvin koko kauden. Omasta mielestäni olen saanut nostettua tasoani koko ajan. MM-kisoissa puserrettiin alivoimaa ja kolmosparin minuutteja, mutta omasta mielestäni pelasin sielläkin hyvin.

SaiPassa Vaakanainen on pelannut 27 liigaottelua pistein 2+4. Teholukema näyttää +8:aa, mikä on toiseksi paras saldo Cody Kunykin (+9) jälkeen.

Varmat esitykset ovat nostaneet Boston Bruinsin ensimmäisen kierroksen NHL-varauksen SaiPan peliaikakuninkaaksi. Minuutteja Vaakanaiselle on kellotettu keskimäärin 22.14 ottelua kohden.

Luetuimmat

Kommentoidut