Lappeenrantalaisen Tuomas Tujulan Lamborghini kiiti taas palkintopallille Monzassa, mutta tuomarit rankaisivat

Acisport

Tuomas Tujula ja ajajapartneri Yuki Nemoto (oikealla) ovat ennen kahta viimeistä kisaa sarjan yhteispisteissä kolmantena.
Tuomas Tujula ja ajajapartneri Yuki Nemoto (oikealla) ovat ennen kahta viimeistä kisaa sarjan yhteispisteissä kolmantena.

Lamborghinin akatemian lappeenrantalaiskuljettaja Tuomas Tujula, 23, ja hänen ajajaparinsa Japanin Yuki Nemoto nousivat Italian Super GT Sprint-sarjan Monzan osakilpailuissa toistamiseen palkintopallille. Lauantain kakkossija sai jatkoa sunnuntaina kolmannella sijalla.

Kilpailun tuomaristo Italian Monzassa langetti kuitenkin viimeisen kierroksen tapahtumista Tujulan autokunnalle viiden sekunnin aikasakon, jonka takia sijoitus toisessa startissa putoaa kahdeksanneksi. Sarjan yhteispisteissä kaksikko ajaa kolmantena.

Voittokin lähellä

Neljännestä lähtöruudusta kilpailuun startannut kaksikko ajoi virheettömän kilpailun. Hieman paremmalla onnella turva-auton takaa startatun kilpailun viimeisen kierroksen taisteluissa olisi ollut mahdollisuudet jopa voittoon.

– Sain todella hyvän uusintastartin ja otin sisemmän ajolinjan. Kun itse olet sisällä ja kaveri painaa sinut nurmikolle, niin sivuluistossa autoa on vaikea jarruttaa. Vastapuoli jäi hiekalle ja itse olen tyytyväinen siitä, että sain pidettyä automme radalla. Tilanteessa yksi auto pääsi ohitsemme, mutta muut sain pidettyä takanamme, Tujula kertoo tiedotteessa.

– Tulos oli oikein mieleinen, mutta tietyllä tavalla meillä oli jälleen kerran mahdollisuudet jopa voittoon.

Vauhti tyydytti

Tujula oli Monzan nopealla radalla tyytyväinen omaansa ja autokuntansa vauhtiin.

– Olimme Audin kanssa nopein auto radalla ja tuloksissa taas paras Lamborghini. Olen todella tyytyväinen tiimimme tekemään työhön ja omaan tekemiseeni. Meillä oli 120 extrakiloa menestyspainoa kannettavana autossamme. Huima suoritus siihen nähden.

Italian Autourheiluliitto ACI ei vielä käsitellyt edellisen kilpailun vetoomusta. Mikäli tuomariston päätöstä vastaan tehty vetoomus ei mene läpi, Tujula ja Nemoto nousevat Misanossa ajetun osakilpailun voittoon.

Luetuimmat