Tyler Morley ei ole SaiPalle projektipelaaja — Näin päävalmentaja Tero Lehterä kuvailee uutta keskushyökkääjää: "Hän on oikein hyvä luistelemaan ja hänen pelikäsityksensä on todella hyvä"

SaiPa haluaa viime kautta leveämmän sentteriarsenaalin. Puolustuksesta puuttuu muutama palanen. Toivelistalla on luonnollisesti rightin puolen pakki kaikilla mausteilla.

Kai Skyttä

Tero Lehterän mukaan Tyler Morleyn perusominaisuudet ovat hyvällä tasolla.
Tero Lehterän mukaan Tyler Morleyn perusominaisuudet ovat hyvällä tasolla.

Kanadalainen Tyler Morley, 26, saapuu Lappeenrantaan elokuussa.

Itävallan monikansallisessa EBEL-liigassa keskushyökkääjä edusti viime kaudella kroatialaista Medvescak Zagrebia ja sijoittui sarjan pistepörssissä neljänneksi tehoin 25+38=63. Pudotuspeleissä syntyi kuudessa ottelussa pisteet 6+5=11.

AHL:ssä Morley on pelannut 50 ottelua San Diego Gullsissa pistein 6+13=19. Sitä ennen hän pelasi Alaskassa yliopistokiekkoa samassa joukkueessa SaiPan Cody Kunykin kanssa.

Ei ole mitenkään isokokoinen pelaaja, mutta menee tilanteisiin siinä missä isompikin jätkä. — Tero Lehterä

— Minulle ilmoitettiin yhdeltä taholta NHL:n puolelta, että pelaaja olisi kiinnostunut tulemaan tänne. Urheilujohtaja Antti Tuomenoksa oli puolestaan ollut muuten aikaisemmin kontaktissa. Kun menin Analle juttelemaan, hän sanoi tietävänsä kaverista, SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä taustoittaa.

Kaksikko matkusti seuraamassa Morleyn otteita Itävallan Salzburgiin.

— Hänestä oli muutenkin tietoa, mutta minua kiinnosti nähdä tiettyjä juttuja. Televisiosta tai videolta ei esimerkiksi näe, millainen pelin tempo ja intensiteetti on. Kuva voi valehdella riippuen siitä, miten korkealta tai läheltä on kuvattu.

Pieni mies täyttää ison ruudun

Kyseessä ei ole projektipelaaja, vaan Morley täyttää SaiPassa isoa ruutua.

— Hän on oikein hyvä luistelemaan. Pelikäsitys on todella hyvä. Hän pelaa myös molempiin suuntiin. Ei ole mitenkään isokokoinen pelaaja, mutta menee tilanteisiin siinä missä isompikin jätkä, Lehterä luettelee.

Tilastoissa Tyler Morleyn pituudeksi ilmoitetaan 173 senttiä, eli selvästi alle jääkiekkoilijoiden nykyisen keskimitan. Painoa löytyy 82 kiloa.

— Selvitin myös hänen luonteestaan jonkin verran niiltä ihmisiltä, jotka ovat toimineet hänen kanssaan samassa organisaatiossa. Halusin tietää, millainen persoona on kyseessä.

Uusista pelaajista Tyler Morley, Ketterästä tullut Tomi Iso-Mustajärvi ja nuori Santeri Virtanen ovat kaikki keskushyökkääjiä. Tero Lehterän mukaan joukkueen keskikaistalle halutaan viime kautta enemmän leveyttä.

Tuolloin vakiosenttereitä kävivät paikkaamassa myös David Goodwin ja Elmeri Kaksonen, jotka viihtyvät paremmin laidassa.

—Keskushyökkääjä on helpompi siirtää tarvittaessa laitaan kuin laitahyökkääjä keskelle, Lehterä sanoo.

Viime kauden onnistujilta vaaditaan uusia steppejä

SaiPan hyökkäys on Lehterän mukaan tällä hetkellä hyvässä jamassa.

— Totta kai se myös vaatii, että viime kaudella hyvin pelanneista pelaajista osa ottaa steppejä eteenpäin. Koska viime kausi oli monella nousujohteinen, mielestäni se on mahdollista.

Puolustuksesta puuttuu muutama palanen.

— Yhtä ylivoimapuolustajaa ainakin vielä katsomme: rightin pakki, isokokoinen ja ilkeä, ampuu kovaa. Eli rightin puolen pakki kaikilla mausteilla. Eikö se ole aina ensimmäisenä toivelistalla?

All Over Press

Tyler Morley pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa Itävallan monikansallisessa liigassa, jossa hän rohmusi tehopisteitä kroatialaisen Medvescak Zagrebin joukkueessa.
Tyler Morley pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa Itävallan monikansallisessa liigassa, jossa hän rohmusi tehopisteitä kroatialaisen Medvescak Zagrebin joukkueessa.

Luetuimmat