Lappeenrannassa pelataan, mutta ilman katsojia – Nyt näyttää siltä, että eri palloilusarjojen kotiottelut pelataan sarjaohjelman mukaisesti, mutta seurat odottavat lisätietoja

Edustusjoukkueiden kotiotteluiden järjestäminen ilman yleisöä aiheuttaisi taloudellisia menetyksiä lappeenrantalaisille palloilulajien seuroille. Liiga-SaiPan kotiotteluiden toteutumisesta saadaan lisätietoja myöhemmin.

Anu Kiljunen

Veiterä pelasi ensimmäisen kotiottelunsa Lappeenrannan Kisapuistossa viime viikon perjantaina, kun Akilles-kohtaaminen siirrettiin pelattavaksi Lappeenrantaan Porvoosta, jossa se olisi jouduttu järjestämään ilman katsojia Uudenmaan kiristyneiden kokoontumisrajoitusten vuoksi.
Veiterä pelasi ensimmäisen kotiottelunsa Lappeenrannan Kisapuistossa viime viikon perjantaina, kun Akilles-kohtaaminen siirrettiin pelattavaksi Lappeenrantaan Porvoosta, jossa se olisi jouduttu järjestämään ilman katsojia Uudenmaan kiristyneiden kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Urheilun kilpa- ja harrastustoiminta hiljenee Lappeenrannassa joulukuuksi koronavirusepidemian kehityksestä johtuvien kokoontumisrajoitusten kiristymisten vuoksi. Monien aikuisten valtakunnallisella tasolla pelaavien joukkueiden kilpailutoiminta kuitenkin jatkuu joulukuussakin.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti maanantaina, että Etelä-Karjalassa kielletään yli 50 ihmisen kokoontumiset koko joulukuun ajaksi. Samalla aluehallintovirasto suositteli välttämään kaikkia fyysisiä kontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä, jotta epidemiatilanne Etelä-Suomessa saadaan hallintaan.

Lappeenrannan urheiluseurat odottivat tiistaina aamupäivällä vielä tietoja muun muassa siitä, asettaako myöhemmin päivällä kokoontuva Lappeenrannan koronajohtoryhmä uusia rajoituksia esimerkiksi kaupungin liikuntapaikkojen käyttöön.

Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen ei maanantaina tiennyt minkälainen joulukuu SaiPalla on uusien rajoitusten myötä edessä. Otteluohjelman mukaan SaiPan pitäisi pelata viisi kotiottelua.

Anu Kiljunen

SaiPa salibandyn naisten edustusjoukkueella on joulukuussa ohjelmassa yksi kotiottelu. Arkistokuva.
SaiPa salibandyn naisten edustusjoukkueella on joulukuussa ohjelmassa yksi kotiottelu. Arkistokuva.

Salibandyliitto päätti toimista jo maanantaina

Salibandyliiton liittohallitus päätti jo maanantai-iltana, että kaikki Salibandyliiton alainen kilpailutoiminta jää tauolle koko joulukuun ajaksi.

Sen sijaan miesten ja naisten F-liiga sekä miesten divari jatkuvat alueelliset yleisörajoitukset huomioiden.

Lappeenrantalaisen SaiPa salibandyn naisten edustusjoukkue pelaa F-liigan B-lohkossa ja miesten edustusjoukkue divarissa.

SaiPa salibandyn miehillä on joulukuussa neljä kotiottelua, joista ensimmäinen keskiviikkona ÅIF:ää vastaan.

Naisten joulukuun ainoa kotiottelu on 27. päivä, jolloin urheilutalolle saapuu Pirkkalan Pirkat.

– Toistaiseksi ainakin menemme sillä tiedolla, että edustusjoukkueemme tulevat pelaamaan kotiottelunsa joulukuussa, SaiPa salibandyn toiminnanjohtaja Mika Heinonen toteaa.

SaiPa salibandy tiedotti tiistaina iltapäivällä, että miesten SaiPa-ÅIF-ottelu pelataan urheilutalolla keskiviikkona ilman yleisöä.

Salibandyliiton liittohallitus linjasi myös, että harjoittelussaan salibandyseurojen tulee noudattaa paikallisten sairaanhoitopiirien ja kuntien antamia suosituksia ja ohjeita.

Anu Kiljunen

Catz sai marraskuun alussa joukkueeseensa yhdysvaltalaisvahvistukset Mariah Kingin (vas.) ja Jordan Jonesin. Arkistokuva.
Catz sai marraskuun alussa joukkueeseensa yhdysvaltalaisvahvistukset Mariah Kingin (vas.) ja Jordan Jonesin. Arkistokuva.

Catzin ja Namikan sarjat pyörivät joulukuussakin

Koripalloliitto tiedotti tiistaina, että aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaisesti eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla yleisöä ei saa otteluihin ottaa ja toisaalta rajoitusten mukaisesti silloin, jos viranomaiset sen sallivat.

Koripallon nuorten ja aikuisten harrastesarjojen toiminta keskeytyy koko joulukuun ajaksi. Keskeytyspäätös koskee myös kaikkia juniorien valtakunnallisia sarjoja, kuten juniorien SM-sarjoja.

Lappeenrannan Catz pelaa naisten Korisliigaa ja Lappeenrannan NMKY miesten 1. divisioona B:tä.

Molemmilla joukkueilla on ohjelmassa kaksi kotiottelua joulukuussa.

Catz kohtaa urheilutalolla lauantaina HBA-Märskyn ja 15. joulukuuta Kouvolan Kouvottaret.

Namikan kotiottelut ovat itsenäisyyspäivänä PuHu Junioreita ja 20. joulukuuta Karkkilaa vastaan.

– Yleisesti ottaen minusta on ihan hyvä, että viranomaiset reagoivat ja päätöksiä tehdään nopeasti, eikä toimita vasta sitten, kun tilanne on jo huono. Tietysti mietityttää, kuinka pitkälle kevääseen tämä tilanne jatkuu, Catzin puheenjohtaja Tiina Ihalainen totesi maanantaina tuoreeltaan pian sen jälkeen, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto oli tiedottanut kokoontumisrajoitusten kiristyksistä.

Terveys edellä menemme. — Anssi Peuhkuri

Ihalainen kertoi Catzin odottavan rauhassa, että seura saa kaikki tarvittavat ohjeistukset muuttuneesta tilanteesta muun muassa Koripalloliitolta ja Lappeenrannan kaupungilta.

– Arvioimme oman tilanteemme suhteessa ohjeistuksiin ja toimimme sitten sen mukaisesti.

Lappeenrannan NMKY:n puheenjohtaja Panu Riikonen kiittää Ihalaisen tavoin Koripalloliittoa nopeasta toiminnasta ja viestinnästä koronavuoden käänteissä.

– Odotamme virallisia ohjeita ja sitä, mitä koripallosarjoja pyörittävä taho on mieltä, Riikonen totesi maanantai-iltana.

Catzin kotiotteluiden yleisökeskiarvo on ollut tällä kaudella Koripalloliiton tilastojen mukaan 130 ja Namikan 118.

– Taloudellisesti se on katastrofi joka tapauksessa, Namikan Riikonen toteaa kotiotteluiden pelaamisesta ilman katsojia.

Kotiotteluiden pelaaminen tyhjille katsomoille on taloudellinen kolaus kaikille lappeenrantalaisille joukkueille.

SaiPa salibandyn miesten divarijoukkueen kotiotteluiden virallinen yleisökeskiarvo on tällä kaudella 176 ja naisten F-liigajoukkueen 101.

– Salibandyssa ei puhuta samoista rahoista kuin jääkiekossa, mutta katsomotuloihin on budjetoitu meilläkin rahaa. Pientä miinusta edustusjoukkueidemme talouteen tulee, mutta rahat eivät ole kuitenkaan ihan niin suuria, että siitä tulisi meille suurta ongelmaa, SaiPa salibandyn toiminnanjohtaja Mika Heinonen kertoo.

Henkilökohtaisena mielipiteenään Heinonen arvioi kokoontumisrajoitusten kiristysten voivan olla Etelä-Karjalalle hyviäkin, jos niiden ansiosta epidemiatilanne saadaan pysymään maakunnassa jatkossakin perustasolla.

– Yhteisellä asialla tässä olemme. Näen, että näillä rajoituksilla on kuitenkin hyvä tarkoitus. Uskon, että joku päivä tilanne normalisoituu ja pääsemme jatkamaan touhujamme normaalisti. Sitä toivonkipinää kohti menemme, Heinonen totesi.

Wiipurin Sudet on voittanut jääpallon naisten Suomen mestaruuden seitsemän kertaa peräkkäin.
Wiipurin Sudet on voittanut jääpallon naisten Suomen mestaruuden seitsemän kertaa peräkkäin.

Tuleeko ulkotiloissa järjestettäviin urheilutapahtumiin erilaisia ohjeita?

Jääpallon miesten Bandyliigassa pelaavan Lappeenrannan Veiterän on määrä matkustaa viikonloppuna vierasotteluihin Jyväskylään ja Ouluun.

Veiterän seuraavat kotiottelut ovat 12. joulukuuta Porin Narukerää ja 18. joulukuuta Jyväskylän Seudun Palloseuraa vastaan.

– Toistaiseksi olemme lehtitietojen ja median varassa. Odotamme rauhassa lisätarkennuksia muun muassa Jääpalloliitolta. Reagoimme ja toimimme sitten niiden mukaisesti. Terveys edellä menemme, Veiterän hallituksen jäsen ja edustusjoukkueen vastuuhenkilö Anssi Peuhkuri totesi tiistaina keskipäivällä.

Veiterä toivoi saavansa lisätietoa muun muassa siitä, huomioidaanko kokoontumisrajoituksissa se, järjestetäänkö urheilutapahtuma sisätiloissa vai jääpallon tavoin ulkotiloissa isolla kentällä.

Jääpallon naisten SM-sarjan lappeenrantalaismestarilla Wiipurin Susilla on otteluohjelmassa kaksi kotiottelua joulukuussa: itsenäisyyspäivänä Mikkelin Kamppareita ja 19. joulukuuta Helsingin Botniaa vastaan.

– Sunnuntain kotiottelumme Kamppareita vastaan päästään pelaamaan. Naisten SM-sarja olisi alkanut tulevana lauantaina Helsingissä kolmella muiden joukkueiden ottelulla, jotka siirrettiin nyt tammikuulle, Susien valmentaja Jukka Rautio kertoo.

Taukoa lentopallossa ja jalkapallossakin

Lentopallon miesten ja naisten Mestaruusliigat ovat koronaepidemian vuoksi pelitauolla 7.–21. joulukuuta.

Palloliitto päätti keskeyttää jalkapallon kilpailutoiminnan 20. joulukuuta asti kaikissa sarjoissa paitsi futsalin miesten ja naisten liigoissa ja ykkösissä.

Juttua muokattu klo 14.45: Lisätty tieto SaiPa salibandyn miesten keskiviikon ottelun pelaamisesta ilman yleisöä.

Luetuimmat

Kommentoidut