Kisapuiston jää petti sittenkin myräkässä – Veiterän kauden kotiavaus siirtyy perjantailta tulevaisuuteen

Etenkin kova tuuli syö ulkokentän jäätä kelin ollessa lämmin.

Anu Kiljunen

Kisapuiston tekojäärataa jäädytettiin viime viikon torstaina. Kenttä saatiin toviksi harjoituskuntoon, mutta pelejä sillä ei pystytä toistaiseksi järjestämään.
Kisapuiston tekojäärataa jäädytettiin viime viikon torstaina. Kenttä saatiin toviksi harjoituskuntoon, mutta pelejä sillä ei pystytä toistaiseksi järjestämään.

Veiterä ei pääse aloittamaan kauttaan jääpallon Bandyliigassa kotikentällään perjantaina. Kisapuiston ison tekojääradan jään todettiin sulaneen torstaina aamupäivällä niin, ettei sitä ehditä jäädyttämään pelikuntoon perjantaiksi.

Veiterän oli tarkoitus kohdata kauden avausottelussaan Mikkelin Kampparit.

Kisapuiston tekojääradan tilanteen toivottomuuden totesivat paikan päällä Lappeenrannan liikuntatoimen kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakari, Suomen Jääpalloliiton liittohallituksen jäsen Markus Saukkonen ja Veiterän hallituksen jäsen Anssi Peuhkuri.

– Jo aamuseitsemältä jääpallokentän rajat purjehtivat portilla vastaan, kun tuuli kuljetti ne siihen samaan läjään. Kun kentän rajat ja valkaisuaine lähtivät, joudumme tekemään siellä taas kaiken uudestaan, kun tuuli tyyntyy ja lämpötila putoaa. Aloitamme kentän teon alusta heti, kun pystymme, Nakari kertoo.

Peuhkuri kertoo, että Veiterän ja Kampparien kohtaamiselle etsitään sarjaohjelmasta uusi ajankohta myöhemmin.

– Voi olla, että se pelataan joskus tammikuussa, mutta siitä ei ole lyöty mitään varmaa. Asia on vielä niin tuore, Peuhkuri toteaa.

Takaisku, jolle joukkue ei voinut mitään

Lämpimän sademyräkän saapumisen ajoitus päivää ennen liigakauden avausottelua oli kaikille osapuolille ikävin mahdollinen.

– Minkä näille keleille mahtaa, ei mitään. Turha näitä on siksi sen enempää murehtia. Kaikki ovat varmasti tehneet hommia sen eteen, että kentällä olisi jäätä. Uskon, että otteluun oli tulossa aika paljon porukkaa katsomoonkin, Veiterän päävalmentaja Tero Nieminen toteaa.

Niemisen mukaan kauden avausottelu kotikentällä oli joukkueenkin odottama tapahtuma, mutta päävalmentaja haluaa katsoa sen siirrossa mahdollisia positiivisiakin puolia.

– Se on meidän etumme, jos ottelu päästään pelaamaan hyvissä olosuhteissa myöhemmin.

Veiterä harjoitteli Kisapuistossa vielä keskiviikkona. Kentän muut vuorot oli peruttu olosuhteiden vuoksi.

Niin kauan kuin jään päällä ei ole sääsuojaa, tämä on tällaista. — Anssi Peuhkuri

– Kenttä oli vielä silloin ihan ookoo, vaikka päivä oli ollut lämmin. Sen jälkeen alkoi sataa ja tuulla, ja varsinkin tuuli syö jäätä ihan älyttömästi, Nieminen muistuttaa.

Veiterällä on lauantaina vierasottelu Helsingissä IFK:ta vastaan.

Niemisen mukaan joukkue saa viimeistään perjantaina tietoa siitä, minkälaisessa kunnossa Oulunkylän tekojäärata on.

– Ihmettelen, jos rajat pysyvät siellä kentässä, kun täällä ei. Se kenttä on vielä etelämpänä ja Helsingissä tuulee vielä enemmän kuin täällä.

Toisaalta jos kentän rajat selviävät Oulunkylässä lämpimästä myräkästä, Nieminen uskoo, että lauantain peli pystytään siellä pelaamaan.

Sääennusteen mukaan lämpötila painuu nollan tuntumaan Helsingissäkin jo perjantaina.

– Toivon tietysti, että pääsemme pelaamaan. Ohjelmamme on muutenkin kohtuullisen tiivis. Jos nämä molemmat ottelut siirtyisivät myöhempään ajankohtaan, se tekisi ohjelmastamme aika kovan rypistyksen.

Toistuvia ongelmia Kisapuiston tekojääradalla olosuhteiden vuoksi

Veiterälle kotikentästä johtuva takaisku on jo toinen viikon sisään.

Veiterän piti isännöidä Suomen cupin alkulohkoa viime viikonloppuna Kisapuistossa, mutta tapahtuma siirrettiin Jyväskylään, koska varmuutta Kisapuiston tekojääradan pelikunnosta ei ollut.

Peuhkurin mukaan tapahtumat ovat esimerkkejä siitä, miksi Kisapuiston isolle tekojääradalle tarvitaan sääsuoja.

Lauhat syksyt vaikuttavat hänen mukaansa jo toistuvalta ilmiöltä, joiden haittavaikutuksia suoja tekojäällä ehkäisisi.

– Niin kauan kuin jään päällä ei ole sääsuojaa, tämä on tällaista. Sääsuojan kanssa siinä pelattaisiin perjantaina, olisi pelattu viime viikonloppuna Suomen cupia ja jääpalloa jo kuukausi sitten, Peuhkuri toteaa.

Kommentoidut