Norjalaistähti Petter Northug haastaa Iivo Niskasen ja muut suomalaishuiput Imatran Lunta tupaan -tapahtumassa heinäkuussa

Petter Northugin ja Iivo Niskasen lisäksi osallistumisensa ovat vahvistaneet Risto-Matti Hakola, Martti Jylhä, Lari Lehtonen ja Anssi Pentsinen.

All Over Press/Cornelius Poppe

Petter Northug harjoitteli toukokuussa Norjan Sognefjelletin jäätiköllä. Menneen talven olympialaiset Etelä-Koreassa Northugilta jäivät väliin.
Petter Northug harjoitteli toukokuussa Norjan Sognefjelletin jäätiköllä. Menneen talven olympialaiset Etelä-Koreassa Northugilta jäivät väliin.

Tämä on ainutlaatuinen talviurheilutapahtuma Suomen kesässä ja olemme halunneet panostaa tähän myös taloudellisesti paljon. — Jani Valkeapää

Heinäkuun alussa Imatran Ukonniemessä järjestettävä Lunta tupaan -tapahtuma on täydentynyt kovan luokan norjalaiskiinnityksellä.

Olympiavoittaja Iivo Niskasen ja muiden suomalaishuippujen kanssa kesähiihdoissa sivakoi supertähti Peter Northug.

Muutkin lähtöviivalle asettuvat ovat maajoukkueympyröistä ja arvokisoista tuttuja.

Tulonsa ovat vahvistaneet Northugin ja Niskasen lisäksi Risto-Matti Hakola, Martti Jylhä, Lari Lehtonen ja Anssi Pentsinen.

Northug, 32, on voittanut urallaan kaksi olympiakultaa ja neljä muuta mitalia. MM-kisoista hänellä on 13 kultamitalia sekä kolme hopeaa.

Northugin kanssa keskusteltiin edellisen kerran muutama vuosi sitten, mutta tuolloin aikataulut eivät osuneet yhteen.

— Kysyimme häntä jo vuonna 2015, mutta silloin emme onnistuneet. Ukonniemessä nähdään hiihdon kaksi suurta tähteä sekä kova kattaus kovia suomalaisia sprinttihiihtäjiä. Tämä on ainutlaatuinen talviurheilutapahtuma Suomen kesässä ja olemme halunneet panostaa tähän myös taloudellisesti paljon, tapahtuman järjestävän Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kertoo tiedotteessa.

Lunta tupaan -tapahtuma on järjestetty kaksi kertaa aiemmin.

Vuonna 2015 Linnalan kentällä kilpailivat sprinttihiihtäjät ja vuonna 2016 Ukoniemen stadionilla ampumahiihtäjät. Ensimmäinen tapahtuma keräsi paikalle 3 700 katsojaa ja toinen 3 000 katsojaa.

Tämänvuotinen Lunta tupaan -tapahtuma hiihdetään torstaina 5. heinäkuuta.

Juttua muokattu 19.6.2018 klo 14.03: täydennetty, että Jani Valkeapää on Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja.

Lunta tupaan Imatralla

Hiihtäjät:
Peter Northug, Iivo Niskanen, Risto-Matti Hakola, Martti Jylhä, Lari Lehtonen, Anssi Pentsinen
Aikataulut:
Klo 16.30 portit auki
Klo 17.45 Hiihtäjien esittely stadionilla
Klo 17.55 Hiihdot käyntiin (yhteensä kahdeksan erää, 500 metriä ja 1500 metriä matkoina)
Klo 19.00 Superpesistä IPV - Joensuu

100 metrin erät ja finaali IPV-Joensuu -ottelun puoliajalla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet