Kannattajat esittivät toiveen: jättäkää Ville Kohon juhlaottelun lippurahat seuralle – SaiPa lupaa ohjata eurot junioreille

Muuten SaiPassa ei ole vielä päätetty, miten vaikeaksi muuttuvassa taloustilanteessa edetään. Pelicans kutsui jo henkilöstönsä yt-neuvotteluihin.

Kai Skyttä

Ville Koho edusti vain ja ainoastaan SaiPaa 19 kauden ja pudotuspelit mukaan luettuna yli 900 ottelun ajan. Hänen piti päättää uransa lauantaina, mutta koronavirus sotki suunnitelmat.
Ville Koho edusti vain ja ainoastaan SaiPaa 19 kauden ja pudotuspelit mukaan luettuna yli 900 ottelun ajan. Hänen piti päättää uransa lauantaina, mutta koronavirus sotki suunnitelmat.

SaiPa-legenda Ville Kohon uran päätösottelun peruuntuminen jättää ison loven seuran kassaan. Se on saanut kannattajayhdistys Saimaan Keltamustat reagoimaan.

Keltamustat on esitti perjantaina sosiaalisessa mediassa toiveen, että lipun lunastaneet jättäisivät rahat SaiPan käytettäväksi, ellei niiden takaisin saaminen ole taloudellisesti ehdottoman tärkeää.

– Moni on jo ilmoittanut, että voi jättää rahat sisään, kun tietää miten merkityksellinen matsi olisi ollut. Päätimme sellaisesta mallista, että rahat ohjataan suoraan juniorityöhön, SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen kertoo.

Viljakaisen mukaan lauantain Pelicans-otteluun oli ostettu ennakkoon lippuja usealla kymmenellä tuhannella eurolla.

Kanavoinnin toteuttamistapaa ei ole mietitty vielä sen tarkemmin, sillä ilmoitus liigakauden perumisesta tuli vasta perjantaina iltapäivällä.

– Kunhan nähdään ensin se euromäärä.

Juhlaottelu lupaili täyttä hallia

Kisapuisto oli täyttymässä hyvää vauhtia lauantain juhlaotteluun. Ennakkoon oli myyty 4 250 lippua, mihin sisältyivät vipit ja täydet aitiot.

– Myynnin perusteella halli olisi tullut täyteen, Viljakainen sanoo.

Kaksi vuotta sitten pelatussa Jussi Markkasen jäähyväisottelussa oli 4 527 katsojaa.

Moni on jo ilmoittanut, että voi jättää rahat sisään, kun tietää miten merkityksellinen matsi olisi ollut. — Jussi Viljakainen

Tuon lukeman yli SaiPa on päässyt kahden viime kauden aikana vain kerran. Tapaninpäivänä pelatussa KooKoo-ottelussa oli 4 686 katsojaa.

Viljakainen ei tiedä, miten paljon lippuja on ehditty jo palautella.

– Valtaosa lipuista oli myyty suoraan Lippupisteen kautta. Saamme maanantaina raportin, miten paljon heidän järjestelmistään on palauteltu. Omien kanaviemme kautta myytiin joitakin satoja lippuja. Niitä on jonkin verran käyty palauttelemassa.

Maksetun lipun voi myös säästää ensi kaudelle, mutta sitä varten täytyy noutaa SaiPalta lippuvoucher. Sen voi käyttää vuoden ajan lippulahjakorttina.

Markkanen pitää Keltamustien elettä hienona

Liigakauden peruminen koronaviruksen takia iskee kipeästi liigaseuroihin. Lahden Pelicans ja seuran ravintolayhtiö ilmoittivat jo antaneensa henkilöstölleen kutsun yt-neuvotteluihin.

Pelicansin tiedotteen mukaan neuvottelut aloitetaan pääasiassa taloudellisista syistä. Lomautukset voivat koskea yhtiöiden kaikkia vakituisia työntekijöitä.

SaiPassa ei ole vielä tehty päätöksiä, miten toimitaan.

– Tilanne tulee olemaan joka tapauksessa haastava, ei vain jääkiekossa vaan muussakin urheilussa ja yrityksillä, toimitusjohtaja Jussi Markkanen sanoo.

Saimaan Keltamustien ajatusta Markkanen pitää hienona.

– Juniorityöhön suunnatut rahat menevät hyvään tarkoitukseen.