KalPa sinetöi SaiPan runkosarjassa yhdeksänneksi, pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiottelu vuorossa sunnuntaina

SaiPa oli pitänyt kaksi edellistä peliä maalinsa puhtaana, mutta KalPaa vastaan verkko heilui Frans Tuohimaan takana jo kolmen minuutin jälkeen. SaiPan maaleista vastasivat Jonatan Tanus ja Ahti Oksanen.

Kai Skyttä

SaiPan kokoonpanoon palannut Cody Kunyk jäi ilman tehomerkintöjä KalPaa vastaan.
SaiPan kokoonpanoon palannut Cody Kunyk jäi ilman tehomerkintöjä KalPaa vastaan.

SaiPa hävisi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa KalPalle maalein 5—2.

Kun Ilves voitti oman ottelunsa Ässiä vastaan, varmistui SaiPan runkosarjan sijoitukseksi yhdeksäs. Se tarkoittaa, että keltapaidat pelaavat pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiottelunsa tulevana sunnuntaina.

SaiPa ei voi enää tavoittaa kolme pistettä edellään olevaa Ilvestä, koska tamperelaiset ovat keränneet enemmän tasapisteissä ensiksi ratkaisevia kolmen pisteen voittoja.

Ilves on myös vahvimmin tyrkyllä SaiPan avausvastustajaksi lauantaina alkavissa pudotuspeleissä, mutta tupsukorvat saattavat vielä ohittaa Rauman Lukon ja nousta seitsemänneksi.

Koska Lukko hävisi tänään kotiottelunsa Jukureille, on Ilveksen ja Lukon piste-ero ennen torstaina pelattavaa päätöskierrosta kaksi pistettä.

SaiPa oli pitänyt kaksi edellistä peliä maalinsa puhtaana, mutta KalPaa vastaan verkko heilui Frans Tuohimaan takana jo kolmen minuutin jälkeen.

Asialla oli nuori Aleksi Klemetti, joka viimeisteli myös KalPan toisen maalin heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla.

SaiPa tasoitti 1—1:een avauserässä ylivoimalla.

Asialla oli viime kauden tehokas tutkapari Jonatan Tanus ja Topi Nättinen, joka löysi syötöllään Tanuksen maalin edestä.

Toisessa erässä nähtiin kolme maalia.

Valtteri Parikka vei kuopiolaiset ensin 3—1-johtoon, mutta Ahti Oksanen onnistui kaventamaan maalin päähän ennen erän loppua. Osuma oli Oksaselle kauden 15:s, mihin hän pystyi myös viime kaudella.

Elmeri Kaksonen pääsi yrittämään maalintekoa toisessa erässä rangaistuslaukauksesta, mutta KalPa-vahti Denis Godla venytti kätensä vielä kiekon eteen, vaikka maali oli jo tyhjänä Kaksosen edessä.

Päätöserän puolivälin jälkeen Alexander Ruuttu ampui paraatipaikalta KalPan ylivoimalla 4—2-johtoon. Viidennen maalin Eetu Luostarinen teki tyhjään SaiPan verkkoon.

Runkosarjan päätöskierroksella SaiPa kohtaa TPS:n torstaina Turussa.

Katso ottelun maalikooste tästä: