Avauserän kohme toi SaiPalle synkän lopputuloksen — Lappeenrantalaisilla on vielä iso työmaa pelissään

KooKoo kuittasi edellisillan tappionsa. Se lähti karkuteille heti avausminuuteilla.

Jussi Lopperi

Topi Piipponen pääsi ahdistelemaan Henrik Haukelandin KooKoo-maalia. Haukeland oli lauantaina paljon varmempi kuin perjantain liiga-avauksessa Kisapuistossa.
Topi Piipponen pääsi ahdistelemaan Henrik Haukelandin KooKoo-maalia. Haukeland oli lauantaina paljon varmempi kuin perjantain liiga-avauksessa Kisapuistossa.

SaiPa näytti hitaalta ja viisikot levisivät pahasti KooKoon käsittelyssä, kun joukkueet kohtasivat uudelleen jääkiekkoliigassa. Kouvolalaiset kuittasivat edellisillan tappionsa 5—1 (4—0, 1—0, 0—1).

KooKoon alku kotikaukalossa oli tyrmäävä. Juha-Pekka Haataja latasi 1—0 vain 28 sekunnin pelin jälkeen. Anrei Hakulisen vuoro oli yllättää SaiPan maalivahti Niclas Westerholm ylivoimalla kolme minuuttia myöhemmin.

SaiPan valuminen ja heikko oman alueen puolustaminen antoi seuraavaksi tilan maalintekoon Toni Suuroselle. Aikaa ottelusta oli ehtinyt kulua 8.16. Westerholm sai maalin jälkeen tehdä tilaa SaiPan maalilla liigadebytantille Karolus Kaarlehdolle.

Vähän parempaa

Tomi Iso-Mustajärven illan toinen jäähy erän puolessa välissä toi SaiPan Micke Saarelle yllättäen vastaiskun paikan, mutta puolittaisen läpiajon tuloksena oli pahan näköinen tömähdys päätyyn ja jäähy KooKoon Matthew Caitolle.

SaiPan onneksi Saari pystyi jatkamaan peliä. Joukkueen senttereistä putosi jo perjantain ottelussa pois Santeri Virtanen.

SaiPan surkean avauserän seuraava hyväksikäyttäjä oli KooKoon amerikkalaishyökkääjä Trevor Mingoia vajaa viisi minuuttia ennen erän loppua.

Parempi maalivahti

SaiPa sai paremmin tilanteita ja painetta luotua Henrik Haukelandin KooKoo-maalille toisessa ja kolmannessa erässä, mutta maalintekoon asti rahkeet eivät yhtä kertaa enempää riittäneet. Haukelandkin oli paljon varmempi kuin Kisapuistossa perjantaina.

KooKoon Anrei Hakulinen siirsi ilmasta KooKoolle viidennen maalin toisessa erässä, kun vieraiden puolustaja Simo-Pekka Riikola oli ensin tönäissyt jalallaan Kaarlehdon pois tasapainosta.

Heti kolmannen erän alussa SaiPa sai pienen ilonaiheen, kun Emil Oksanen viimeisteli ylivoimalla Teemu Ramstedtin ja Tomas Zaborskyn syöttökombinaation päätteeksi loppulukemat 5—1.