IPV:lle juotettiin katkeraa kalkkia Joensuussa ja Kiteellä, elintärkeä jaksovoittokin lipui käsistä tasoittavalla lyöntivuorolla

IPV:n pudotuspelipaikka ratkeaa tiistaina pelattavalla runkosarjan päätöskierroksella. Vastaan asettuu jälleen Joensuun Maila, joka varmisti sunnuntaina runkosarjan ykköstilan itselleen.

Minna Raitavuo

Joman Konsta Piironen livahti ykköspesälle ennen kuin pallo tavoitti IPV:n Tuomas Jussilan räpylän.
Joman Konsta Piironen livahti ykköspesälle ennen kuin pallo tavoitti IPV:n Tuomas Jussilan räpylän.

Imatran Pallo-Veikot kärsi kirvelevän vierastappion Joensuun Mailalle miesten Superpesiksen toiseksi viimeisellä sarjakierroksella.

Punapaidat olivat lähellä napata ainakin yhden erittäin tärkeän jaksopisteen, mutta lopulta jäi pelkkä luu käteen sarjan kärkiryhmää vastaan lukemin 1–0 (5–5, 5–2).

Tilastojen valossa kotivoitto ei ollut huutava vääryys, sillä Joensuu rummutti ottelussa 22 kolmostilannetta vieraiden 13:a vastaan.

IPV käy viimeisestä pudotuspelisijasta tiukkaa taistelua etenkin Pattijoen Urheilijoiden kanssa. Sunnuntaina raahelaiset kukistivat Kiteen Pallon supervuorossa ja nousivat pisteellä IPV:n edelle.

Punapaitojen tehtävää ei ainakaan helpota se, että tiistaina pelattavalla päätöskierroksella vastaan asettuu jälleen Joensuun Maila. Sunnuntain voitollaan Joma varmisti runkosarjan ykköstilan itselleen. Pattijoki puolestaan kohtaa Koskenkorvan, jolta pudotuspelipaikka on jo karannut tavoittamattomiin.

IPV rynnisti alussa johtoon

IPV aloitti ottelun sähäkästi ja siirtyi 3–0-johtoon ensimmäisessä vuoroparissa. Ennen Joensuun viimeistä sisävuoroa punapaidat johtivat 5–3, mutta Joensuu teki väkisin kaksi juoksua ja nousi tasoihin.

– Tärkeä piste jäi saamatta. Palloa löi kaveri väliin, eipä siinä silloin oikein minkään mahda. Pitäisi vain itse lyödä kerran enemmän väliin, jotta pisteen ansaitsisi. Toisella jaksolla sama meno jatkui: kaverilta hyviä lyöntejä hyvien lyöntien perään, IPV:n ykköspalkittu Teemu Nurmio mietti lehdistötilaisuudessa.

Hyvin saimme miestä kotiin, kun vain saimme etenijän kolmoselle. Vaihtotilanteet eivät ehkä pyörähtäneet niin hyvin kuin olisi toivonut. — Teemu Nurmio

Toinen jakso oli alusta alkaen isäntien juhlaa. Joensuu karkasi 5–0-johtoon, ennen kuin IPV sai kuparisensa rikki. Ratkaisun makua oli ilmassa kolmannessa vuoroparissa, kun Simo Rahusen läpilyönti toi 1+1 juoksua.

Viimeisen tasoittavallaan imatralaiset olivat tekemättömässä paikassa, kun isäntien tiiviistä kentästä olisi pitänyt ottaa viisi juoksua, jotta ottelu olisi jatkunut supervuoroparissa.

Nurmio meni täydellisesti kentälle

Mikko Kosonen, Timo Hanhisalo ja Juho Toivola löivät IPV:lle kaksi juoksua mieheen. Punapaitojen ykköspalkinnon pokkasi kentälle menoissaan täydellistä jälkeä tehnyt Nurmio, joka toi yhden juoksun.

– Hyvin saimme miestä kotiin, kun vain saimme etenijän kolmoselle. Vaihtotilanteet eivät ehkä pyörähtäneet niin hyvin kuin olisi toivonut, Nurmio totesi.

Joensuun tehokkain oli kolme juoksua lyönyt ja takavaihdoissa täydellistä jälkeä tehnyt Juha Puhtimäki. Myös Rahunen merkkautti täydet sadan prosentin tehot. Puhtimäen tavoin Aleksi Rautiainenkin kotiutti kolmesti, mutta huomattavasti heikommin onnistumisprosentein.

– Vähän hyytyi meidän pelaaminen toisella jaksolla, mutta kaveri jatkoi vähintään samalla draivilla. Jakso meni selkeästi heille, mietti IPV:n viuhkamies Jyrki Valle.

Juttua muokattu 30.8. klo 20.11: Lisätty kommentteja pelistä ja tieto Pattijoen Urheilijoiden myöhemmin päättyneestä ottelusta.

Luetuimmat