Catz-luotsi Mika Haakanan ohjeet vanhassa kotisalissaan loistaneelle Tuulia Timolle: "Antaa jännittää vain, jos noin hyvin menee"

Catz oli romahtaa Vimpelin Vedon käsittelyssä, mutta kesti tällä kertaa loppuun asti.

Mika Strandén

Catzin valmentaja Mika Haakana kuvaili joukkueensa alkukautta torjuntavoitoksi.
Catzin valmentaja Mika Haakana kuvaili joukkueensa alkukautta torjuntavoitoksi.

Catzin johto oli sulaa käsiin vieraskentällä Vimpelin Vetoa vastaan. Neljä minuuttia ennen loppua lappeenrantalaiset johtivat kymmenellä pisteellä, mutta viisi sekuntia ennen päätöstä enää kahdella ja kotijoukkue pääsi vapaaheittoviivalle.

Jatkoaikaa ei kuitenkaan tarvittu, vaan Catz puristi voiton pistein 71—67.

— Meillä oli parhaimmillaan parinkymmenen pinnan keula. Sitten alkoi tulla hirveä määrä virheitä ja pallonmenestyksiä. Romahdimme vähän joka osa-alueella, mikä on ollut vähän tämän kauden tarina, mutta tällä kertaa kestimme sen, Catz-luotsi Mika Haakana kuvaili.

Hän taisi tehdä 15 pistettä puoliaikaan mennessä. — Mika Haakana

Lappeenrantalaisten koko aloitusviisikko nakkeli ottelussa kaksinumeroiset lukemat pisteitä. Haakana oli erityisen tyytyväinen Roosa Kososen ja Tuulia Timon kokonaisvaltaiseen pelaamiseen.

Vanhassa kotisalissaan loistanut Timo heitti kauden ennätyspisteensä, 17.

— Tuulia taisi jännittää kovasti, mutta hän pelasi jo Catz Kakkosta vastaan Nokian paidassa vastaavan pelin. Silloinkin hän kuulemma jännitti hirveästi, mutta teki 27 pistettä. Nyt hän taisi tehdä 15 pistettä puoliaikaan mennessä. Sanoin, että antaa jännittää vain, jos noin hyvin menee.

Koripallossa nuoret pelaajat voivat edustaa kahta eri sarjatasolla pelaavaa seuraa rinnakkaislisenssillä. Timo pelaa Korisliigaa Catzissä ja naisten 1-divisioonaa BC Nokiassa.

Catz on pelannut kahdeksan ottelua, joista se on voittanut puolet. Sarjassa alkaa nyt parin viikon maajoukkuetauko.

— Täytyy olla voittoon tyytyväinen. Aika paljon mukavampi on lähteä tauolle. Kaikkien vaikeuksien jälkeen syksy on ollut meille kuitenkin torjuntavoitto, Haakana sanoi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut