Lappeenrantalainen Lasse Kurronen jatkaa Suomen salibandynaisten päävalmentajana, Suomi pelaa Kurrosen johdolla myös vuoden 2021 MM-kisoissa Ruotsissa

Lasse Kurrosen mukaan jatkosopimusta edelsivät syvälliset keskustelut siitä, mitä naissalibandyltä haetaan.

Inka Nordlund

Lasse Kurrosen ensimmäisellä kaudella Suomi sijoittui Bratislavan MM-kisoissa toiseksi. Tämän vuoden MM-kisat pelataan joulukuussa Sveitsin Neuchatelissa.
Lasse Kurrosen ensimmäisellä kaudella Suomi sijoittui Bratislavan MM-kisoissa toiseksi. Tämän vuoden MM-kisat pelataan joulukuussa Sveitsin Neuchatelissa.

Suomen naisten salibandymaajoukkuetta kohti joulukuun MM-kisoja johtava lappeenrantalainen Lasse Kurronen, 34, jatkaa päävalmentajana myös kisoja seuraavat kaksi kautta.

Salibandyliiton hallitus vahvisti valinnan kokouksessaan.

— Alun perin oli tarkoitus tehdä neljän vuoden pätkä, mutta on hienoa, että liitto aloitti keskustelun jatkosta näin varhain, Kurronen kertoo tiedotteessa.

Kurrosen mukaan päätöstä edelsivät syvälliset keskustelut siitä, mitä naissalibandyltä haetaan.

— On tapahtunut iso muutos sekä maajoukkueen pelaajistossa että ajattelussa ja koko ajan hilataan maajoukkuepelaajille asetettavia vaatimuksia ja kriteerejä eteenpäin. Menivät tulevat MM-kisat sitten hyvin tai huonosti, työ on kesken ja sitä jatketaan tällä pelaajarungolla, Kurronen kertoo tiedotteessa.

Alun perin oli tarkoitus tehdä neljän vuoden pätkä, mutta on hienoa, että liitto aloitti keskustelun jatkosta näin varhain. — Lasse Kurronen

Naisten MM-kisat pelataan joulukuussa Sveitsin Neuchatelissa.

Vaikka työtä tehdään pitemmällä tähtäimellä, ei päävalmentajalla ole epäselvyyttä kahden kuukauden päässä häämöttävästä seuraavasta tavoitteesta.

— Meillä on koossa hyvä ryhmä ja lähdemme ilman muuta pelaamaan maailmanmestaruudesta.

Kurronen aloitti naisten maajoukkueen päävalmentajana vuoden 2016 alussa. Hänen ensimmäisellä kaudellaan Suomi ylsi Bratislavassa MM-hopealle taivuttuaan loppuottelussa Ruotsille rangaistuslaukauskisassa.

Salibandyn naisten MM-kisat pelataan vuorovuosina miesten MM-kisojen kanssa. Tämän vuoden kisojen jälkeen seuraavan kerran naisten maailmanmestaruus ratkaistaan vuonna 2021 Ruotsin Uppsalassa.

Luetuimmat