Kolumni: Lappeenrannan jäähallin nimeksi Uros Pullervo tai Raaputusareena – Tai kerro ite parempi ehdotus

Päivi Virta-Salo

Kolumni: Lappeenrannan jäähallin nimeksi Uros Pullervo tai Raaputusareena – Tai kerro ite parempi ehdotus

Tampereen kansiareena nimettiin sponsorin mukaan Uros Liveksi. Ja siitäpä alkoi pahennuksen vyöry. Sovinismia ja ties mitä piilovaikuttimina, kun neljän miljardin liikevaihdolla operoiva oululainen mobiilipalveluyhtiö Uros maksaa kymmenvuotisesta sopimuksesta monta miljoonaa.

Lappeenrantaan Uros Liven yhdistää Mika Sulin, joka on myös meidän jäähallimme rahoituskonsultti. Rahaa ei tosin ole löytynyt eikä selvityskään valmistunut.

Hauskinta Tampereen pöhinässä oli anagrammien vääntäminen. Kivasti kului taas monen työpäivä. Oululaisfirman markkinointiosastolla ja mainostoimistossa hykerreltiin. Paheksujia vietiin kuin nelosketjua, ja näkyvyys eri välineissä oli mahtava.

Myös tässä kolumnissa.

Tampereen vihreät vaativat Uros live -nimen vaihtamista, koska se on liian sukupuolittunut. Tampere tosin on areenan vähemmistöosakas.

Kummolan Kale ja äiti

Mikä sen kansiareenan nimeksi olisi pitänyt valita? Joku kiva ja suomalainen. Mämmiareena?

Suomen kielen kaunein sana -äänestyksessä ylivoimainen voittaja oli Äiti. Äitiareena ja kaikki Suomen äidit sponsoreiksi.

Tamperelaisista tamperelaisin Kalervo Kummola totesi Ilta-Sanomissa: – Tosi miehekäs lyhenne firman nimellä toki on, mutta on se nyt kuitenkin parempi kuin koiras.

Markkinointi & Mainonnan kolumnisti Maarit Aikula puolestaan pohdiskeli, mitä sitten, jos areenan nimi olisi Nokia. Sataisiko kaikki hyvä naapurikaupunkiin?

Keinopesä jäähalliin

Pystyykö norppa keinopesimään jäähallissa, jos Marttisen Ismo kolaa sinne lumikasan?

Jos Lappeenrannan uusi jäähalli johonkin joskus rakennetaan, mikä sille sopisi nimeksi ja kuka sen maksaisi? Kertokaa, rakkaat lukijat. Lupaan julkaista ehdotukset, jos ne ovat hyviä.

Joku norppaan liittyvä? SaiPan junioripuoli liputtaa Kisapuistoon rakentamisen puolesta. Siellä järjestetään jo E-juniorien Kuuttiturnaus.

Kuuttiareena. Vähän pienempi kuin keskustan halli, mutta jotenkin karvaisen söpö ja harmaanvalkoinen. Entä kuka sponsoroisi? WWF, Luontoliitto, Tuuliaisen säätiö...

Pystyykö norppa keinopesimään jäähallissa, jos Marttisen Ismo kolaa sinne lumikasan?

Pullervolle sakset

WWF:llä on jo Norppalive. Hallin vihkiäisissä nauhan voisi leikata Saimaan kuuluisin kulkija Pullervo, jos yliopiston J. Hyneman Centerissä vain kehitetään pieniin räpylöihin sopivat sakset. Toivottavasti Pullervo pysyy hengissä siihen saakka, kunnes halli valmistuu.

Pullervo tosin on jo uros. Kärppien bussillako se on Oulusta tänne tullut?

Entä Nestori Miikkulainen -areena? Kyyneleet tulevat silmiin jo pelkästä ajatuksesta. Kuuleeko Taskinen siellä Ylellä, paappa Juha Watt Vainiota tulemaan.

Mitä tekee entisen SaiPan vasemman pakin Juha Pursiaisen kumppani, opetusministeri Li Andersson (vas.)? Liikunnan ja huippu-urheilun rahoitus kulkee ministeriön kautta. 150 miljoonaa Veikkauksen tuottoja tarjolla.

Raaputusareena?

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan urheilutoimituksen esimies

Juttua muokattu 7.3.2020 klo 14.35. Korjattu Markkinointi & Mainonnan kolumnistin nimeksi Maarit Aikula.

Luetuimmat