SaiPan varakapteeni Anssi Löfman näytti esimerkillään, miten KooKoo voitetaan: "Riistojen jälkeen käänsimme kiekkoja hyvin KooKoon maalille"

Lumikki Haaja

Anssi Löfman (kesk.) oli yksi SaiPan johtavista pelaajista Kouvolassa tiistaina. KooKoo pelasi sinivalkoisessa pelipaidassa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlien kunniaksi.
Anssi Löfman (kesk.) oli yksi SaiPan johtavista pelaajista Kouvolassa tiistaina. KooKoo pelasi sinivalkoisessa pelipaidassa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlien kunniaksi.

SaiPan Anssi Löfman sai Kouvolan jäähallin pukukoppikäytävällä onnittelutaputukset selkään ohi kulkeneelta KooKoon Tomi Leivolta voiton jälkeen. Löfman oli Kouvolassa yksi SaiPan remonttimiehistä, joiden ratkaisut jäällä auttoivat joukkuetta liimaamaan peliään kuntoon repaleisen alun jälkeen.

— On mukavaa, että kroppa on tullut kuntoon loukkaantumisen jälkeen. Tosi hyvältä tuntuu. Nyt on kiva pelata, Löfman totesi.

Löfmanin mukaan SaiPa vain alkoi tehdä yhdessä niitä asioita, joita se oli sopinut tekevänsä.

— On hyvä asia joukkueelle, että pystymme kääntämään näitä maalin pelejä voitoksi. Pitää vain osata pelata tilanteet pelin sisällä kärsivällisesti ja tiiviinä viisikkona.

Löfmanin viimeistelemä maali oli hyvä esimerkki pelirohkeudesta, jolla SaiPa kurssinsa Kouvolassa käänsi.

KooKoo vetäytyi SaiPan pitkien hyökkäysten paineessa sumputtamaan omaa maalinedustaansa. Löfman ja Elmeri Kaksonen pelasivat kiekkoa kotijoukkueen bunkkerin ytimessä ajan ja tilan puutteesta välittämättä, minkä seurauksena Roy Radken taitava rystysyöttö antoi Löfmanille lopulta mahdollisuuden putata kiekko tyhjänä ammottaneeseen KooKoo-maaliin.

Löfman uskoo maalintekopaikkoja syntyvän vastakin, kunhan joukkueella maltti pitää.

— Riistojen jälkeen käänsimme kiekkoja hyvin KooKoon maalille. Sitä pitää vain jatkaa.

Sunnuntaina 21-vuotispäiviään viettävä Radke on kauden mittaan kehittynyt jäähyherkästä koheltajasta kiekkotaitavaksi häräksi, joka on oppinut pelaamaan rohkeasti ilman että saattaa sillä ketjukavereitaan pulaan.

Lisäksi Radke pelaa yhä tasaisemmin illasta toiseen, mitä myös Löfman arvostaa.

— Uusi liiga ja pelisysteemit vaativat varmasti oman aikansa totuttautua. Nyt hän on päässyt siihen sisään. Hän on vahva ja hyvä kaveri suojaamaan kiekkoa sekä pystyy haastamaan itse kiekollisena maalipaikoille ja myös syöttämään niitä kavereille. Hänen pelinsä kehittyy varmasti jatkossa vielä parempaan suuntaan, Löfman sanoi.

SaiPan pelin rakenteen paraneminen on Löfmanin mukaan pohjautunut ryhmän kärsivällisyyteen toteuttaa sovittua pelisysteemiä päivästä toiseen.

— Sen lisäksi tietynlainen aktiivisuus ja sitä kautta yhtenäinen kiekollinen pelaaminen on toinen vahvuuksistamme.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat