Pelinjohtajan vatsatauti korvensi Catzia – Pudotuspelien kotietu lipui käsistä

Mika Strandén

Erica Covile piti Catzia pystyssä 20 pisteellä ja 14 levypallolla.
Erica Covile piti Catzia pystyssä 20 pisteellä ja 14 levypallolla.

Pelintekijä Jordan Jonesin vatsatauti asetti Catzin kovan haasteen eteen Forssan Alkua vastaan, mutta ottelusta ei tullut läpihuutojuttua. Käytännössä kuudella pelaajalla taistellut Catz hävisi forssalaisille lukemin 64–75 (30–33) kunniakkaan suorituksen jälkeen.

FoA on yksi sarjan kovimpia nippuja niin laadullisesti kuin laajuudeltaan.

– Aika vaikeasta tilanteesta lähdettiin pelaamaan ja olen tosi tyytyväinen siihen miten pelattiin. Olisi tarvittu parempi heittopäivä voittoon, päävalmentaja Mika Haakana kertoi varsin tyytyväisenä.

Kolmikon varassa

Catz nojautui Jonesin poissa ollessa täysin kolmikkoon Natalie Day (18/8), Erica Covile (20/14) ja Roosa Kosonen (14/9). He joutuivat pelaamaan täydet minuutit, ja tähän ottelu tavallaan myös ratkesi.

FoA pystyi pakottamaan erityisesti Dayn tekemään töitä koko ajan ilman huilia. Lisäksi muulta nelikolta tuli pisteitä yhteensä vain 12.

– Tietysti harmittaa, kun hävittiin. Suoritus ja taistelu oli kuitenkin hyvä siihen nähden, että Jordan ei ollut mukana. Puolustus pysyi hyvin kasassa. Hyökkäyksessä tuli vähän enemmän mokia, Kosonen vahvisti valmentajansa näkemyksen.

Kotietu käsistä

Kokoonpanomurheista johtuen yllättävintä oli Catzin pallovarmuus. Menetykset kirjattiin kotijoukkueelle suosiollisesti 12–17.

Forssalaisten sielupelaaja oli kokenut sentteri Taru Tuukkanen (20/24). Kovat piste- ja levypallolukemat kertovat siitä, ettei Catzin nipusta löytynyt fyysisyyttä hätä haastamaan.

Tappio tarkoittanee sitä, että Catz ei tule saavuttamaan kotietua pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. FoA on sarjakolmosena nyt kahden voiton päässä ja väliin mahtuu lisäksi Honka. Catzilla on kolme ottelua jäljellä.

Luetuimmat