Pesä Ysit yrittää tukkia mitalitehtaan, pudotuspelit Kirittäriä vastaan alkavat sunnuntaina Jyväskylässä

Mika Strandén

Essi Pehrman nosti palloa Noora Patrikaisen lyötäväksi, kun Pesä Ysit hioi lauantaina virettään harjoituksissa Vanhalla kentällä.

Pesä Ysit ajelee sunnuntaina tuttua tietä Jyväskylään naisten superpesiksen pudotuspelien avaukseen. Vastassa on runkosarjan voittaja ja 2000-luvun mitalitehdas Kirittäret.

Ysittäret kaatoivat Kirittäret joukkueiden edellisessä ottelussa Vanhiksella 1—0. Essi Pehrman oli silloin yksi ratkaisijoista toisen jakson viimeisen sisävuoron kunnarillaan. Toukokuussa Jyväskylässä Kirittäret oli selvästi parempi.

— Jyväskylä on pelannut aika nousujohteisesti koko kauden. Varsinkin loppujatkosarjan he pelasivat tosi hyvin, Pehrman sanoo.

Hänen mukaansa vastassa on erittäin nopea joukkue, joka pystyy luomaan pienillä lyönneillä paljon tilanteita.

Ulkopeli on avainasemassa, mutta itsekin on pystyttävä ratkaisemaan, kun paikkoja avautuu. Alajatkosarjassa Ysit oli kovassa vireessä ja voitti putkeen kuusi ottelua. Nyt vastassa on eri kaliiperin joukkue.

— Kun onnistumisia tulee putkeen, se ehdottomasti ruokkii lisää onnistumisia. Pelasimme alkurunkosarjan ehdottomasti alavireisesti. Odotuksissa oli, että olisi pitänyt pystyä ottamaan enemmän voittoa.

Lappeenrantalaisilla on hyvä tilanne lähteä peleihin mailaa puristamatta.

— Jos jollain on paineita, ne ovat Kirittärillä, koska he viime vuonna tippuivat tässä vaiheessa ja mitaliputki katkesi, Pehrman kuvaa.

Pelinjohtaja Juho Kaikon mukaan Kirittärillä on vahva ulkopeli, laadukas sisäpeli ja erittäin nopeat etenijät.

— Koko runkosarjan paras joukkue tulee vastaan ja varmasti suurin mestarisuosikki ottaen huomioon Porinkin loukkaantumishuolet.

Ulkokentälle on luvassa painetta, mutta se ei pelinjohtajaa huoleta.

— Varmasti takatilanteissa joudutaan aika paljon seisomaan, mutta on pyritty kääntämään sitä vähän omaksi vahvuudeksi puolen kauden verran, kun alettiin takatilanteissa vaihtamaan kuvioita. Sen kanssa on moni joukkue ollut vähän ihmeissään.

Kaikko sanoo olevansa jopa yllättynyt, että Ysit on antanut vastustajille viidenneksi vähiten juoksuja.

— Varmasti millään pomppupomppu-palloilla ei tulla saamaan mitään, vastustajalla on niin laadukkaita suorittajia ulkona. Kovia suorituksia pitää tehdä. Kuka tahansa on vastassa, jos lyö tarpeeksi hyviä lyöntejä, niillä saa vaihtoja ja juoksuja.

Yksi Pesä Ysien tärkeimmistä pelaajista on lukkari Noora Patrikainen, joka on aiemmin ammentanut mestaruuksia Kirittärissä.

— Noora on parantanut koko ajan kauden mittaan ja viimeiset 5—6 peliä ovat menneet Nooralta tosi hyvin. Hän on pystynyt kantamaan yksin joukkuetta ulkopelissä, Kaikko sanoo.

Paljon oppia on saanut myös miesten puolelta tullut pelinjohtaja itse.

— Naisten maailma on aika erilainen, erilaisia ihmisiä ja urheilijoita, ja pelikäsitys on aika erilainen kuin miehillä.

Kaikon mukaan oppimisprojekti on ollut pitempi kuin hän talvella ounasteli.

— Meni pitkälle kesään ennen kuin likoille alkoivat iskostua päähän ne asiat, joita on jumpattu. Pelinjohtajan ei tarvitse aina kertoa, että lyö ensimmäinen lyönti tohon, toinen tohon ja kolmas tohon, vaan pelisysteemi rupeaa pikku hiljaa iskostumaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset