Jukka Suninen ostaa Kahilanniemen entisen klubin Jarmo Ikäheimosen kanssa — Kauppa syntyi lopulta lyhyen tarjouskierroksen jälkeen

Tiistain huutokaupassa ei pankin alarajan ylittänyttä ostaa vielä löytynyt. Keskiviikkona kokeneet matkailumiehet löivät tarjouksellaan edellispäivänä mukaan ilmestyneen uuden ostajan

Päivi Virta-Salo

Jukka Suninen ostaa Kahilanniemen entisen klubin Jarmo Ikäheimosen kanssa — Kauppa syntyi lopulta lyhyen tarjouskierroksen jälkeen

Lappeenrannan Kahilanniemen golfklubi on myyty 361 000 eurolla Jukka Suniselle ja Jarmo Ikäheimoselle perustettavan yhtiön lukuun. Ostajat ovat varmistaneet kaupan maksamalla käsirahan.

Golfklubin julkinen huutokauppa oli Lappeenrannassa ulosottovirastossa tiistaina, mutta ostajaa ei vielä silloin löytynyt. Ainoa huutaja tilaisuudessa oli Suninen, joka tarjosi entisestä golfklubista 200 000 euroa. Se ei ykköspantinhaltijaa Etelä-Karjalan osuuspankkia vielä tyydyttänyt.

Kaksikko ideoi jo talvella 2016 Kahilanniemeen golfklubille ja sen ympäristöön Winter Parkia, mutta se hanke ei toteutunut.

Tiistaina iltapäivällä mukaan tuli toinen tarjoaja, jonka tarjous ilmeisesti oli jo hyväksyttävissä ja pankin asettamissa raameissa, mutta Suniselle annettiin keskiviikkoaamupäivään saakka aikaa vastata tarjoukseen, minkä hän Ikäheimosen kanssa tekikin.

Kokeneet lomayrittäjät

Kiinteistösijoittaja Suninen pyöritti aiemmin golfklubia omistamansa Golden Swing Lappeenrannan nimissä, mutta toimintaa ei saatu kannattavaksi ja yhtiö meni konkurssiin. Sunisella on laajaa liiketoimintaa Kolin alueella yrityksensä Kolikeskuksen nimissä. Toimialana on sekä lomamökkien, tonttien ja liiketilojen myyntiä että vuokrausta.

Ikäheimonen vetää yrityksensä Sun Auringon nimissä muun muassa Ukonniemen leirintäaluetta sekä on omistajana ja pääoperaattorina Imatran Center Hotellissa. Hän oli aiemmin Imatran kylpylän pitkäaikainen johtaja.

Winter Parkin ideoijat

Kaksikko ideoi jo talvella 2016 Kahilanniemeen golfklubille ja sen ympäristöön Winter Parkia, mutta se hanke ei toteutunut. Kesällä oli tarkoitus jatkaa Kahilanniemen golfkentän tukikohtana.

Golfkenttää pyörittää pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Viipurin Golf, joka osti Suniselta keväällä 2016 rannan pikkuklubin ja harjoitusalueen.

Kahilanniemen ison golfklubin rakennutti aikoinaan venäläinen Lukjanovin suku, joka suunnitteli paikalle kansainvälistä golfakatemiaa.

Luetuimmat