SaiPan kiihkeä takaa-ajo ei riittänyt paikkaamaan mustaa toista erää

Lappeenrantalaisilta petti maalivahtipeli. Aloittaja Jussi Markkanen sai tehdä tilaa toisessa erässä Frans Tuohimaalle. Tuohimaa ehti päästää kolme maalia ennen ainuttakaan torjuntaa.

Kai Skyttä

SaiPan Cody Kunykin johtama ykkösketju, laidoilla Topi Nättinen ja Jonatan Tanus, oli Raumallakin SaiPan ykköskaartia, mutta omiin päästetyt kuusi maalia olivat SaiPalle liian kova pala kiinni kurottavaksi.
SaiPan Cody Kunykin johtama ykkösketju, laidoilla Topi Nättinen ja Jonatan Tanus, oli Raumallakin SaiPan ykköskaartia, mutta omiin päästetyt kuusi maalia olivat SaiPalle liian kova pala kiinni kurottavaksi.

Lukon murhaava toinen erä katkaisi SaiPan lennon Raumalla. Lukko vei pisteet jääkiekkoliigan ottelussa lukemin 6—4 (1—1, 4—1, 1—2).

Syyskaudella lappeenrantalaiset voittivat Kisapuistossa 1—0 ja edellisellä kerralla Raumalla 2—0, mutta nyt oli ruuti molemmilla kuivempaa.

Toinen erä petti

SaiPa aloitti hyvin ja sai avauserässä hyvin luotua painetta Kaapo Kähkösen maalille Lukon päädyssä, mutta toinen erä oli lappeenrantalaisille sysimusta.

Erään lähdettiin tilanteesta 1—1, mutta SaiPan Kalle Maalahden jäähyn aikana Eetu Koivistoinen nosti Lukon johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin Teemu Ramstedt uitti kiekon läpiajon päätteeksi Markkasen längistä sisään.

SaiPa aloitti hyvin ja sai avauserässä hyvin luotua painetta Kaako Kähkösen maalille Lukon päädyssä, mutta toinen erä oli lappeenrantalaisille sysimusta.

Siihen päättyi Jussi Markkasen torjuntavuoro Raumalla, ja Frans Tuohimaa luisteli vieraiden maalille. Helppo ei ollut alku Tuohimaallakaan, sillä päätypleksistä kimmonnut kiekko tarjosi ilmaisen paikan Roni Seväselle ja ottelu oli 4—1.

Tuohimaa ehti olla maalilla puolitoista minuuttia.

Takaa-ajo ei riittänyt

Kun SaiPa tuhri Lukon puolustajalle Rony Ahoselle läpiajon, peli oli kolmannen erän alussa jo 6—2. Tuohimaan tilastoissa oli nolla torjuntaa, mutta kolme päästettyä maalia.

Sitten alkoi vieraiden takaa-ajo. Ensin Joni Nikko suti kiekon kolmannen kerran ohi Kähkösen. Roy Radke siirsi kiekon vielä Kähkösen ohi kymmenen minuuttia ennen loppua.

Neljä minuuttia ennen päätössummeria SaiPa otti vielä maalivahdin pois ja lähti yrittämään kuudella pelaajalla kavennusta, mutta ero ei enää kaventunut.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat