SaiPan A-nuoret eivät ole päästäneet pudotuspelipaikkaa mielestään, vaikka päävalmentaja Kari Martikainen myöntääkin, että tiukkaa tekee — "Haluamme voittaa tämän sarjan, mikä tarkoittaa sitä, että pelejä pitäisi voittaa hirveästi"

Etelä-Saimaa näyttää kevätkaudella verkkosivuillaan kaksi SaiPan A-nuorten vierasottelua. Niistä ensimmäinen pelataan tänään, kun SaiPa metsästää päiväpelissä pisteitä Ilvekseltä.

Minna Mänttäri

SaiPan tulevaisuuden toivot pelaavat kevätkaudella nuorten liigan alemmassa jatkosarjassa, josta on edelleen mahdollista päästä pudotuspeleihin. Playoff-paikka on kuitenkin luvassa vain alemman jatkosarjan voittajalle.

Etelä-Saimaan verkkosivujen esaimaa.fi tarjoamat suorat urheilulähetykset jatkuvat kevätkaudella kahdella SaiPan A-nuorten ottelulla.

Niistä ensimmäinen pelataan tänään lauantaina, kun pikkusputnikit kohtaavat Tampereella Ilveksen kello 13 alkavassa ottelussa.

Kyllä me haluamme voittaa tämän sarjan, mikä tarkoittaa sitä, että pelejä pitäisi voittaa hirveästi. — Kari Martikainen

SaiPa aloitti A-nuorten liigan alemman jatkosarjan kahdella tappiolla, mutta kukisti edellisessä ottelussaan KooKoon aiemmin tällä viikolla.

Päävalmentaja Kari Martikaisen mukaan SaiPan tavoitteena on edelleen yltää pudotuspeleihin, jonne alemmasta jatkosarjasta pääsee vain yksi joukkue.

— Kyllä me haluamme voittaa tämän sarjan, mikä tarkoittaa sitä, että pelejä pitäisi voittaa hirveästi, Martikainen myöntää.

— Mutta miksi ei, viime kaudella HIFK eteni alemmasta jatkosarjasta välieriin asti ja lopulta pronssille. Se kertoo, miten tasainen tämä A-nuorten sarja lopulta on.

Vuoden ensimmäiset päivät olivat haastavia

Alkusarjassa SaiPa jäi 15:nneksi, mutta ennen joulua joukkue näytti, että hyvän päivän sattuessa se pystyy voittamaan kenet tahansa.

Martikaisen mukaan vuoden ensimmäiset päivät olivat kuitenkin haastavia, kun puoli joukkuetta oli sairaana tai loukkaantuneena, minkä lisäksi armeija kutsui jälleen osaa pelaajista.

— Pari ensimmäistä peliä vedimme niin, että kolme puolustajaa pelasi hyökkääjinä.

Ilves-ottelua Martikainen lähestyy peilaamalla toisiinsa Tampereen liigaseurojen selvästi erottuvia seuraidentiteettejä.

Omilta pelivuosiltaan hän muistaa etenkin Tapparan kuuluisan 68-syntyneiden ikäluokan, jonka kirkkaimmat tähdet olivat Teppo Numminen ja Janne Ojanen.

— Tappara pelasi jo silloin vahvaa joukkuepeliä, mutta siellä oli myös loistavia yksilöitä. Ilves taas oli taitojoukkue, jossa oli hyvin luistelevia jätkiä. Heitä vastaan 1 vastaan 1 -pelaaminen korostuu. Tänäkin päivänä se on pitkälti niin. Seuraperinne on jatkunut siellä aika hyvin.

Toinen Etelä-Saimaan verkkosivujen kevätkauden suorista urheilulähetyksistä on luvassa perjantaina 1. helmikuuta. Tuolloin SaiPan A-nuoret matkustavat Helsinkiin Karhu-Kissojen vieraaksi.

Uusimmat uutiset