Catzin kylpypäivässä ei tarvittu saunaa, vaan löylyä löi ylivoimainen EBT

Kotijoukkueen suurimmat ongelmat ovat pelinrakentamisessa, kun Jordan Jones on pahasti keskenkuntoinen.

Anu Kiljunen

Catzin valmentaja Mika Haakanan kuormaa lisää pari viikkoa sitten joukkueeseen liittynyt pelinjohtaja Jordan Jones, jonka kunto ei kestä vauhdissa.
Catzin valmentaja Mika Haakanan kuormaa lisää pari viikkoa sitten joukkueeseen liittynyt pelinjohtaja Jordan Jones, jonka kunto ei kestä vauhdissa.

47 Catz121 EBT

Viikkoa aiemmin Catziä kävi kouluttamassa Espoon joukkueista Honka. Lauantaina oli Espoo Basket Teamin vuoro. EBT näytti paremmuutensa kentän jokaisella osa-alueella ja kuittasi sarjapisteet suvereenin esityksen jälkeen lukemin 47–121 (18–64).

– Olen äärettömän tyytyväinen ja ylpeä meidän esityksestä. Saatiin juoksemalla pallo ylös ja kun heitto upposi, niin saatiin ottelu poikkeuksellisesti ratkaistua jo ensimmäisellä neljänneksellä, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman riemuitsi.

EBT oli matkassa vain kahdeksan pelaajan voimin. Heistä jokainen kirjasi kaksinumeroiset pisteet. Huomionarvoista oli, että 57 pistettä joukkue heitti kolmosilla.

– Keskiviikkona pelattiin ihan hyvä peli. Tänään ei ollut mitään jakoa missään vaiheessa, Catzin päävalmentaja Mika Haakana linjasi.

Jordan Jones täysin keskenkuntoinen

Haakanan turhautuminen pelinrakentaja Jordan Jonesia kohtaan puski pintaan, vaikka valmentajan esiintyminen olikin tutun hillittyä.

– Huono juttu, että hän on todella huonossa kunnossa. Kun puhutaan ammattilaisurheilusta, se on tietysti anteeksiantamatonta.

Haakana kertoi vielä tiedustelutiedon vastustajan leiristä.

– Vastustajan Morgan Batey oli sanonut, että Jones on nopein pelaaja, jota vastaan hän on pelannut. Tänään sitä nopeutta ei näkynyt.

Turhautunut Jones nappasi viidennen virheensä jo viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä ja sai seurata lopun penkiltä.

– Totta kai hän oli turhautunut, koko joukkue oli turhautunut. Pirttisen Veera ja Roosa Kosonen yrittivät pitää meitä mukana tässä pelissä, mutta ei sekään riittänyt tänään, Haakana listasi.

Puolustaminenkin tuotti ongelmia

Vaikka valmentaja nimesi joukkueen suurimmaksi ongelmaksi pelinrakentamisen, oli Catzillä suuria vaikeuksia myös oman korin puolustamisessa. Espoolaiset takoivat jo taukojohdoksi murskaavat 18–64 lukemat.

– Kyllä siellä oli niin paljon vapaita paikkoja. Ei tarvinnut kuin kerran syöttää ja pääsi vapaasti heittämään, Haakana kuvasi.

Catz on nyt kohdannut kaikki sarjan joukkueet kertaalleen. Voitoilla alempana majailevista Vimpelistä ja Pyrinnöstä joukkue pitää hallussaan kahdeksatta sijaa.

Sarja jatkuu viikon kuluttua kotiottelulla myös kovaa ylhäältä prässäävää HBA-Märskyä vastaan. Vielä silloinkaan joukkueella ei taida olla kovakuntoista pelinrakentajaa riveissään.

– On huono juttu, että ollaan jo tässä vaiheessa kautta. Jos oltaisiin vielä syyskuussa, niin ei olisi vielä mitään hätää, Haakana mietti Jonesin kuntoutumista.

Luetuimmat

Kommentoidut