Cody Kunykin puuttuminen kokoonpanosta hämmästytti tiistaina — Päävalmentaja Tero Lehterä ei juuri kommentoi keskushyökkääjän tilannetta

Cody Kunykia ei nähty jäällä tiistaina Tampereella. Päävalmentaja Tero Lehterä ei kommentoinut hyökkääjän paluuajankohtaa ottelun jälkeen. Arkistokuva.
Cody Kunykia ei nähty jäällä tiistaina Tampereella. Päävalmentaja Tero Lehterä ei kommentoinut hyökkääjän paluuajankohtaa ottelun jälkeen. Arkistokuva.

Keskushyökkääjä Cody Kunykin puuttuminen SaiPan kokoonpanosta herätti hämmästystä SaiPa-kannattajissa tiistaina. SaiPasta viestitettiin ennen ottelua Kunykin puuttuvan Tappara-ottelun kokoonpanosta "henkilökohtaisista syistä". Tarkemmin asiaa ei suostuttu kommentoimaan.

Yhtä vaitonainen oli päävalmentaja Tero Lehterä Tampereella, kun ottelu oli päättynyt.

— Kunyk oli poissa henkilökohtaisista syistä, Lehterä toisti.

Milloin Kunyk pelaa seuraavan kerran?

— En osaa sanoa, Lehterä vastasi.

Lähipäivät todennäköisesti paljastavat, mistä Kunykin tapauksessa on todellisuudessa kyse.

Salamyhkäisyys ei välttämättä ole hyvä enne. Kunyk herätti kummastusta jo alkusyksystä, kun hän purki ennen SaiPaan tuloa sopimuksensa Saksan DEL-liigajoukkue Straubing Tigersin kanssa vain kaksi viikkoa sen allekirjoittamisen jälkeen.

Myös silloin syyksi mainittiin ”henkilökohtaiset syyt,” mutta niitäkään Kunyk ei myöhemmin kysyttäessä täsmentänyt.

SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen kommentoi Kunykin tilannetta keskiviikkona Twitterissä.

Viljakaisen mukaan SaiPa ei liity Kunykin poissaoloon millään tavoin.

—Henkilökohtaiset syyt todellakin ovat henkilökohtaisia. SaiPa ei liity Kunykin poissaoloon millään tavoin ja suojelemme pelaajan yksityisyyttä. Ymmärrän täysin spekuloinnin, mutta tässä tapauksessa se on turhaa, Viljakainen kirjoittaa.

Kunyk on tehnyt vakuuttavaa jälkeä tällä kaudella sekä hyökkäyspäässä (26. 8+10=18) että erityisesti puolustuspäässä. Kunykin plusmiinus saldo +12 on omaa luokkaansa SaiPassa.

Tapparaa vastaan Elmeri Kaksonen paikkasi Kunykin paikan ykkösketjussa vähintään kelvollisesti. Pitkässä juoksussa Kunykin panosta ylivoiman pyörittäjänä ja erinomaisena aloittajana on kuitenkaan kenenkään SaiPan nykypelaajan vaikea korvata.

Juttua muokattu 20.12.2017 kello 14.11. Lisätty tietoa Jussi Viljakaisen twiitistä.

Juttua muokattu 20.12.2017 kello 15.16. Saksalaisseuran oikea nimi on Straubing Tigers, ei Strasburg.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat