”Kyllähän omassa kodissa on hyvä tunnelma ja siellä täytyy ottelut voittaa”, kotkalaisten leirissä harmitti sen sijaan tuomarilinjan heittely

Catzin Vilma Kesänen luottaa, että hyvä ote kotisalista siirtyy myös Kotkan Karhuvuoreen. Tähän mennessä kolmesta vierailusta tuloksena on kolme tappiota.

Kai Skyttä

PeKan Linda-Lotta Lehtoranta (oik.) uskoo, että tuomarilinja pysyisi tasaisempana, jos kaikissa loppuotteluissa viheltäisivät samat tuomarit. Tässä tilanteessa Lehtoranta puolustaa Catzin Karoliina Rytköstä vastaan.
PeKan Linda-Lotta Lehtoranta (oik.) uskoo, että tuomarilinja pysyisi tasaisempana, jos kaikissa loppuotteluissa viheltäisivät samat tuomarit. Tässä tilanteessa Lehtoranta puolustaa Catzin Karoliina Rytköstä vastaan.

Näytimme itsellemme niiden huonojen runkosarjamatsien jälkeen, että voimme voittaa sielläkin. — Vilma Kesänen

Catzin saldo Lappeenrannan urheilutalossa on edelleen tahraton. Kauden kaikki kotiottelut ovat päättyneet kissojen juhliin.

— Kotiareena tuntuu kodilta. Kyllähän omassa kodissa on hyvä tunnelma ja siellä täytyy ottelut voittaa, Catzin Vilma Kesänen sanoo.

Vastaavasti naisten korisliigan finaalivastustaja PeKan kotiareena Kotkan Karhuvuoressa on ollut Catzille vaikea paikka. Kolmesta visiitistä on jäänyt käteen kolme tappiota.

— Nyt se hyvä ote kotihallista on otettava mukaan sinne. Jo viimeksi pelasimme hyvän matsin siellä. Näytimme itsellemme niiden huonojen runkosarjamatsien jälkeen, että voimme voittaa sielläkin, Kesänen loi uskoa tiistaina Kotkassa pelattavaan neljänteen loppuotteluun.

Myös päävalmentaja Mika Haakana tietää, mihin tiistaina pitää keskittyä.

— Tämä on taas vähän kliseistä, mutta pitää pystyä olemaan siellä valmis heti alusta alkaen.

Tuomarit vaihtuvat joka otteluun

Catzin ja PeKan välisessä finaalisarjassa kaksi joukkuetta pelaa samoilla kokoonpanoilla samojen katsojien edessä illasta toiseen. Jokaisessa ottelussa on kuitenkin tähän asti nähty eri tuomarit.

Suomalainen huipputuomari Karolina Andersson on ollut tuomitsemassa molempia Lappeenrannan otteluita, mutta hänen lisäkseen pilliin on puhaltanut ottelusarjan aikana seitsemän muutakin tuomaria.

Välttämättä ei ole ihme, että tuomarilinjakin on finaalisarjan aikana elänyt. Lappeenrannan otteluissa joukkueille on vihelletty 35 ja 43 virhettä Kotkassa 19. Vaihtelu on aika suurta.

— Tänään oli niin eri tuomarilinja kuin viimeksi, että vaikea on tietää, miten pitää pelata. Tappioita mä en kuitenkaan selittele koskaan tuomareilla, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä julisti.

Kotkalaisten pelaajista myös Laura Lehtoranta ihmetteli tilannetta.

—  Niin, en tiedä, jos olisi samat tuomarit, niin ehkä tuomarilinjakin voisi pysyä samanlaisena.

Pelin menettäminen viimeisellä neljänneksellä Akilah Simsin ulosajon jälkeen oli kuitenkin totaalinen.

— En tiedä, loppuiko bensa. Menimme siihen perisyntiin kuin aiemminkin, ei jaksettu jauhaa meidän hyökkäystä riittävän kärsivällisesti, Lehtoranta tuumi.

Mäkelän teesit veitsi kurkulla tilanteessa ovat selvät.

— Ei mitään ihmeellistä muutosta ole tulossa. Pelaajat pitää saada pidettyä kentällä.