Lamborghini-akatemian Tuomas Tujula nousi jähmeän startin jälkeen kumppaninsa kanssa toiseksi Monzassa

Vincezzo Sospiri Racing

Tuomas Tujulan kisapäivä ei ollut kuljettajan itsensä mielestä paras mahdollinen loistavan aika-ajon jälkeen.
Tuomas Tujulan kisapäivä ei ollut kuljettajan itsensä mielestä paras mahdollinen loistavan aika-ajon jälkeen.

Lamborghinin kuljettaja-akatemian Tuomas Tujula, 23, sekä hänen ajajaparinsa Japanin Yuki Nemoto ajoivat Italian Super GT Sprint -sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Monzassa toiseksi. Sarjan yhteispisteissä suomalais-japanilainen autokunta jatkaa kolmannella sijalla.

Ruudusta neljä kilpailuun startannut kaksikko nousi epäonnistuneen startin jälkeen taistelemaan kilpailun voitosta. Ykkösenä ruutulipulle ajanut BMW Team Italia #7:n autokunta voitti kilpailun 0,7 sekunnin erolla.

Startissa jähmeyttä

Ajajakaksikosta ensimmäisenä ajovuorossa oli Tujula, joka kilpailun jälkeen harmitteli epäonnistunutta starttiaan. Monzan nopealla radalla Tujulan autokunta oli kilpailun lisäksi myös aika-ajossa paras Lamborghini-autokunta.

– Nyt ei ollut itselläni se paras päivä. Aika-ajo oli meiltä loistava ja saimme autostamme kaiken otettavissa olevan irti. Autossamme on tällä hetkellä lisäpainoa peräti 120 kiloa.

– Startissa sain kauden parhaan reaktioajan, mutta jostain syystä kiihdyttäessä vaihde isommalle vaihteelle ei mennyt päälle, jouduin ajamaan moottorin kierrosluvun rajoittajaa vasten ja autoja pääsi urakalla ohi.

– Oma ajovuoroni oli lähinnä jonossa ajelua, jossa jokainen sai vetoapua edellä ajavalta. Sain säästettyä renkaitamme hyvin, tallimme suoritti ajoitukseltaan loistavan varikkopysähdyksen ja kun pari edellä ajavaa sai rataviivojen ylittämisestä aikasakkoa niin huomasimme taistelevamme osakilpailun voitosta, Tujula totesi.

Luetuimmat