NST nousi pudotuspelijoukkueiden kastiin miesten divarissa, naisten liigassa peränpitäjän räväkkä alku valui lopulta hukkaan

NST katkasi M-Teamin takaa-ajon päätöserässä.

Mika Strandén

Jarkko Nurmela upotti vierasottelussa kolme palloa M-Teamin verkkoon. Arkistokuva.

NST Lappeenranta jatkaa positiivisissa merkeissä pudotuspelipaikan jahtaamista miesten salibandydivarissa.

Sunnuntaina kaatui kaksi pistettä edellä ja juuri pudotuspeliviivan yläpuolella ollut M-Team vieraskentällä 4—8 (0—2, 1—0, 3—6). Voittonsa myötä NST nousi pisteellä viivan paremmalle puolelle.

— Äärettömän tärkeä voitto. Sarja on niin tasainen, että kaikki pinnat tulee tarpeeseen, tyytyväinen päävalmentaja Mika Valtonen hehkutti.

Olimme katsoneet riittävästi videoita ja vastustaja pelasi juuri samalla tavalla kuin aiemmissakin peleissä. — Mika Valtonen

Helsingissä NST johti laadukkaan avauserän jälkeen 2—0, mutta menetti toisessa erässä otettaan pelitapahtumista. Vahvan alun taustalla oli huolellinen ennakkotyö.

— Meillä oli hyvä pelisuunnitelma. Olimme katsoneet riittävästi videoita ja vastustaja pelasi juuri samalla tavalla kuin aiemmissakin peleissä, Valtonen kertoi.

— Eka erä oli lähes kokonaan meidän hallintaa, mutta toisissa erissä on jostain syystä ollut haasteita ja nytkin oma pelaaminen vähän mureni.

Kolmas erä tarjosi viihdettä molempien kannattajille. NST siirtyi Ville Alkin, Jarkko Nurmelan ja Arto Vainikaisen maaleilla kolmannen erän alkupuoliskolla jo 5—1-johtoon ja peli näytti ratkenneelta.

— Siltä se vähän penkilläkin tuntui, että olisi saatu peli tapettua, mutta mentiin taas päästä päähän tennikseen sen jälkeen ja otettiin kaveri mukaan, Valtonen muisteli.

M-Team palasi taisteluun kahdella pikamaalilla. Valtonen otti 3—5-tilanteessa aikalisän ja sai rauhoitettua joukkueensa. Loppuerän aikana Nurmela viimeisteli hattutempun (3+1) ja Vainikainen säesti (2+0). Maalivahti Jarkko Monthan otti 18 torjuntaa ja syötti Nurmelan viimeisen osuman.

Juuli Hakkarainen osui kolmesti

Naisten salibandyliigan peränpitäjä NST Lappeenranta aloitti sunnuntaina räväkästi Tampereella Kooveetä vastaan. Kun ensimmäistä erää oli pelattu vähän yli puolivälin, NST johti Liisa Laapion ja Juuli Hakkaraisen kahdella maalilla jo 3—0.

Seuraavista seitsemästä osumasta vastasi kuitenkin Koovee, ja Hakkaraisen illan kolmas maali päätösminuutilla oli enää laiha lohtu lappeenrantalaisille. Vain yhden ottelun tällä kaudella voittanut NST kärsi tappion lukemin 7—4.

— Alku oli hyvä. En tiedä sitten, pääsimmekö liian helpolla johtoon, sillä vähän loppui tekeminen. Toinen erä oli aika heikko. Vei paljon energiaa, kun jouduimme olemaan aika paljon ilman palloa. Kolmas erä oli ok, mutta se ei riittänyt, NST-luotsi Joonas Haapala kuvaili.

Luetuimmat