Liiga-SaiPa sai 216 000 euroa kustannustukea valtiolta – Yhden täyden hallin ottelutulot olisivat 100 000 euroa, toimitusjohtaja Jussi Markkanen vertaa

Kustannustukea maksettiin ajanjaksolta kesä–lokakuu. Liiga on valmistautunut pelaamaan kauden loppuun tyhjille katsomoille.

Kai Skyttä

Toimitusjohtaja Jussi Markkanenkin joutui takaisin hommiin kaukalon reunalle, kun Liiga-SaiPa lomautti vakituisen valmennusryhmänsä.
Toimitusjohtaja Jussi Markkanenkin joutui takaisin hommiin kaukalon reunalle, kun Liiga-SaiPa lomautti vakituisen valmennusryhmänsä.

Liiga-SaiPa saa 216 000 euroa kustannustukea koronan ja sen tuomien rajoitusten aiheuttamaan liikevaihdon laskuun. Valtion tuki perustuu laskelmaan kesä–lokakuun ajalta.

Liigaa on pelattiin syksy puolilla katsomoilla ja joulukuusta lähtien kokonaan ilman yleisöä. Myös loppukauden Liiga on valmistautunut pelaamaan tyhjille katsomoille.

– Yhden täyden hallin ottelutulot ovat yli 100 000 euroa, Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen vertaa.

– Kun pelejä tulee enemmän tyhjille katsomoille, tuen avulla selvitään pienemmillä vaurioilla.

Liiga-SaiPa sai keväällä Business Finlandin kautta kehittämisrahaa 100 000 euroa ja Liigan yhteishaussa opetus- ja kulttuuriministeriöltä palkkatukea 50 000 euroa.

Mikko Lieri

SaiPan ja KalPan liigaottelu pelattiin Kisapuistossa ilman yleisöä. Ilman katsojia Liigassa on kamppailtu joulukuun alusta lähtien.
SaiPan ja KalPan liigaottelu pelattiin Kisapuistossa ilman yleisöä. Ilman katsojia Liigassa on kamppailtu joulukuun alusta lähtien.

Vähän helpompi hengittää

Markkasen mukaan nyt saatava tuki helpottaa yhtiön kassatilannetta ja palkkojen ja laskujen maksua varsinkin lyhyellä aikavälillä. Hän arvioi, että Liiga-SaiPan tappio koko kaudesta nousee miljoonaan euroon budjetoituun verrattuna.

Kulupuolta on tosin yhtiössä karsittu voimakkaasti kesken tilikauden kuluja karsimalla, lomautuksilla ja pelaajien palkkoja leikkaamalla. Lomautettuna ovat edelleen päävalmentaja Tero Lehterä, apuvalmentajat Kari Martikainen ja Tuomo Ropo sekä urheilujohtaja Antti Tuomenoksa.

Viime kauden päättymisen jälkeen Liiga-SaiPa on joutunut käymään kolmet yt-neuvottelut.

Kolmasosan lasku liikevaihdossa

Nyt maksetussa tuessa on huomioitu yritysten aiemmat tukieurot. Yhteenlaskettuna ne eivät saa ylittää 800 000 euroa, tukia maksava Valtiokonttorin informoi. Jos toimialalla yritysten liikevaihdon lasku on vähintään 10 prosenttia, se osoittaa, että ala on kärsinyt koronasta. Yrityksen liikevaihdon on puolestaan pitänyt laskea vähintään 30 prosenttia, jotta tuen saamisen edellytykset täyttyvät.

Juttuun lisätty faktalaatikko muiden Liigan kiekkoyhtiöiden saamista tuista kello 14.10.

Maksetut tuet

Liigaseurojen taustayhtiöt

Liiga-SaiPa 216 000 euroa

Lahden Pelicans 452 000

JYP Jyväskylä 156 000

Ilves-Hockey 109 000

KooKoo Hockey 93 000

Tamhockey (Tappara) 476 000

Jukurit HC 60 000

HPK Liiga 141 000

HIFK Hockey 422 000

KalPa Hockey 161 000

HT Vaasan Sport 217 000

Ässät Pori vireillä

Rauman Lukko, TPS Turku ja Oulun Kärpät eivät kustannustukea nyt hakeneiden joukossa olleet.

Luetuimmat