Lappeenrannan uuden sisähallin pääkäyttäjä olisi yleisurheilu — Hallin kustannusarvio on kahdeksan miljoonaa euroa

Sijoitusvaihtoehtoina ovat Amis, Harapainen ja Opintie, mutta kantaa ei ole lyöty lukkoon. Monitoimijäähallin kustannusten ja paikan selvitystyö jatkuu

Lappeenrannan sisähallin malliesimerkkinä on käytetty muun muassa norjalaisen Haugesundin hallia.
Lappeenrannan sisähallin malliesimerkkinä on käytetty muun muassa norjalaisen Haugesundin hallia.

Lappeenrannan uuden sisähallin konsepti on valmistunut. Kaupungin nimeämä ohjausryhmä on valmistellut sitä monitoimijäähallin selvityksen rinnalla.

Sisähallin hinnaksi on arvioitu kahdeksan miljoonaa euroa.

Monitoimijäähallin osalta suunnittelu jatkuu määräaikaan eli syyskuuhun saakka muun muassa kustannusten, rahoituksen ja sijaintipaikkojen arvioinnin osalta. Jo aiemmin päätettiin, että halleja ei panna saman katon alle, vaan ne tehdään erillisinä.

Lopullisen päätöksen sekä sisähallista että monitoimijäähallista tekee kaupunginvaltuusto ensi syksynä.

Lappeenrannan kaupunki

Sisähallin päädyssä ovat pesäpallon, keihään ja kuulan heittopaikat (vas. alh.) sekä kiekon, kuulan, ja moukarin heittopaikat pressuun (vas. ylh.) ja kiipeilyseinä. 200 metrin kiertävän juoksuradan keskialueelle tulee juoksusuora sekä hyppypaikat ja kuulantyöntöpaikka (oik. alh.). Alaosassa näkyvät siirrettävien katsomoiden takana olevat pukuhuonetilat.

Yleisurheilu edellä

Sisähallin tilasuunnitelmassa on pyritty ensisijaisesti ratkaisemaan yleisurheilun tarpeet, mutta hallia voivat käyttää myös pesä- ja jalkapalloilijat. Täysimittaista pallokenttää sinne ei mahdu.

Halli voidaan varustaa auki rullattavilla tekonurmimatoilla ja sinne saadaan myös pesäpallon lyöntipaikat.

Sisähalli on ulkomitoiltaan 60 x 98 metriä ja sen korkeus on heittolajeja silmällä pitäen 12 metriä. Hallissa on 200 metrin neliratainen juoksurata kallistetuilla kaarteilla ja kuusi 60 metrin juoksurataa keskellä, pituus- ja kolmiloikkapaikat, seiväs- ja korkeuspaikat, kiekon, keihään ja kuulan heittopaikat pressuun, pukuhuoneet, toimisto- ja kokoustilaa, kahvio ja noin 300 hengen katsomo.

Hallissa on mahdollista järjestää kansallisen tason ja vähintään junioreiden SM-tason hallikisoja. Keskiosan juoksuradat voidaan päällystää lattiamateriaalilla, joka soveltuu yleisurheilun ohella myös sisäliikuntaan. Paikat on varattu myös kiipeilyseinille, kuntosalille sekä crossfit- ja telinevoimistelutelineille.

Sijoituspaikka auki

Työryhmä ei vielä ottanut kantaa sisähallin sijoituspaikkaan. Sijainnin tulee sen mukaan keskeinen ja hyvien liikenneyhteyksien päässä. Hallin pitää myös olla kaupungin omistamalla maalla, ettei lisäkustannuksia tontin hankinnasta tule.

Sijoituspaikkoina on tarkasteltu nykyistä ammattikoulun lämmitettävää tekonurmea, joka pitäisi joka tapauksessa uusia lähivuosina, Harapaista sekä Opintien varikon aluetta.

Jos halli tulisi Amiksen kentän kohdalle, uusi lämmitettävä tekonurmi pitäisi rakentaa muualle.

Työryhmä linjaa kantansa sijainnista tarkemmin loppuraportissa, kun arvio eri vaihtoehtojen kaikista kustannuksista on saatu.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet