SaiPa, NST ja PoNoVo yhdistivät voimansa — SaiPa Salibandy perustetaan alkuvuodesta 2020

Kai Skyttä

SaiPa-neuleisiin sonnustautuneet PoNoVon Markus Helvasto (vas.) ja NST:n Ville Kuusela kertoivat uuden seuran perustamisesta tiedotustilaisuudessa. Haastattelijana toimi Janne Ruippo (oik.).
SaiPa-neuleisiin sonnustautuneet PoNoVon Markus Helvasto (vas.) ja NST:n Ville Kuusela kertoivat uuden seuran perustamisesta tiedotustilaisuudessa. Haastattelijana toimi Janne Ruippo (oik.).

Lappeenrantaan syntyy uusi salibandyseura, SaiPa Salibandy. Uusi seura perustetaan alkuvuodesta 2020.

Uusi seura syntyy, kun NST:n ja PoNoVo yhdistävät voimansa yhdeksi seuraksi. Seurat ilmoittivat keväällä aikeistaan perustaa Lappeenrantaan uusi seura, jonka alaisuuteen molemmat seurat siirtyisivät.

Keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että seurat kävivät läpi useita eri malleja seuran nimeksi ja brändiksi. Noin kymmenen eri vaihtoehdon joukosta yhteistyö SaiPan kanssa nousi selvästi parhaaksi.

Yhteistyön myötä uusi seura saa käyttää toiminnassaan SaiPa-liitettä nimessään ja SaiPan tuttua Sputnik-logoa.

Kaikki osapuolet vakuuttavat tiedotteessa tyytyväisyyttään ratkaisuun.

NST Lappeenrannan Ville Kuusela sanoo, ettäyli lajirajojen tapahtuva yhteistyö sopii uuden seuran arvomaailmaan erinomaisesti.

—NST ja PoNoVo saavat näin hienon uuden kodin, jossa voimme jatkaa työtä ja viedä salibandyä taas eteenpäin Etelä-Karjalan alueella.

PoNoVon Kimmo Hanninen pitää tehtyä ratkaisua kaikin puolin parhaana.

—SaiPa-brändin tuntevat Etelä-Karjalassa ja muualla Suomessa varmasti kaikki. Varsinkin palloilulajeja seuraavat. Kehitämme yhdessä SaiPan kanssa varmasti paljon uusia yhteistyötapoja ja malleja matkan varrella jo suunniteltujen lisäksi, varsinkin nyt kun pääsemme aloittamaan työstämisen täydellä teholla.

SaiPan Jussi Markkanen iloitsee, kun SaiPa-brändin alle liittyy ensivaiheessa yli 800 uutta jäsentä.

—Näemme yhteistyössä paljon lajirajoja ylittäviä mahdollisuuksia ja synergiaetuja. SaiPa palaa taas monilajiseuraksi, jota olimme myös historiamme alussa.

NST:n ja PoNoVon rekisteröityjen pelaajien määrä on yhteensä 840. Näin SaiPa Salibandystä on tulossa Suomen seitsemänneksi suurin salibandyseura.