IPV voitti ilman Jere Dahlströmiä, kun kokenut Sami Partanen nousi heti ratkaisijaksi — "Nyt oli ihan toisennäköinen Kouvola vastassa"

IPV jäi avausjaksolla jyrän alle hallipesiksen avausottelussa, mutta voitti toisen jakson. Sami Partanen onnistui kotiutuskisassa.

Kai Skyttä

Sami Partasen lyönti on kohdallaan keskellä talveakin.
Sami Partasen lyönti on kohdallaan keskellä talveakin.

Konkarivahvistus Sami Partanen ratkaisi kotiutuskisassa voiton Imatran Pallo-Veikoille hallipesiksen alkusarjan ensimmäisessä ottelussa Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan.

Kaksi viikkoa sitten IPV jätti harjoitusottelussa KPL:n nollille, mutta joutui nyt jyrän alle avausjaksolla. Punapaidat nousivat kuitenkin toisella jaksolla voittoon, vaikka pelasivat ilman sairastunutta lyöjätykki Jere Dahlströmiä.

— Nyt oli ihan toisennäköinen Kouvola vastassa, kuten ennakkoon oletimmekin. He olivat silloin harjoituspelissä aika alavireisiä, IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle muistutti.

Koska Jere oli poissa, muita vastuunkantajia tarvittiin kotiuttamisessa. — Jyrki Valle

IPV sai otteluun kelvollisen alun, mutta ei onnistunut tekemään juoksuja ensimmäisissä sisävuoroissaan. Myös ulkopelissä ote alkoi herpaantua, mikä aiheutti muutaman pallon pudotuksen.

KPL laittoi ryminällä tilannetta päälle ja löi palloa hienosti väliin. Vieraat ratkaisivat jakson kolmannessa sisävuorossa, jossa syntyi neljä juoksua.

Jakso päättyi lukemiin 2—6.

Teemu Nurmio kärjeksi

Toisen jakson IPV vei 3—2. Ratkaisujuoksun toi harhaheitolla Konsta Kurikka. Kaksi muuta juoksua löivät Jarkko Matikka ja Sami Partanen.

IPV teki lyöntijärjestykseensä muutoksen nostamalla Teemu Nurmion kärjeksi Matikan tilalle.

— Toinen jakso oli meiltä selkeä parannus. Saimme peliä pyörimään ja tilannetta päälle. Pari pinnaa syntyi ihan lyömällä, mutta ennen kaikkea ulkopelimmekin parani. Siihen olen tyytyväinen, että pääsimme ohi ja saimme pidettyä johdon, Valle tiivisti.

Supervuoroa ei pelattu, vaan ratkaisu haettiin suoraan kotiutuslyönneistä. KPL:n kaikki viisi paria epäonnistuivat, mutta Partanen onnistui juoksuttamaan Nurmion kotipesään heti ensimmäisenä lyöjänä.

— Koska Jere oli poissa, muita vastuunkantajia tarvittiin kotiuttamisessa. Ottelun alussa emme oikein saaneet ukkoa tupaan ja laadukkaita lyöntejä, vaikka moni pääsi yrittämään, Valle sanoi.

SM-hallipesiksen kaksi muuta alkusarjan otteluaan IPV pelaa kahden viikon kuluttua. Tuolloin Imatralle saapuvat Hyvinkään Tahko ja Kankaanpään Maila.