Huikea Niclas Westerholm torjui kaiken ja SaiPa piti Kärpät nollilla — Nuori maalivahti sai tolpatkin puolelleen tulituksessa

Nashvillen kanssa tulokassopimuksen tehnyt Westerholm pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa. Kärpät pyöritti vahvasti läpi pelin, mutta SaiPa puolusti sitkeästi.

Mika Strandén

Tyler Morley iski oman riistonsa jälkeen ottelun ainoan maalin. Terävä laukaus tärähti Veini Vehviläisen maalin takaylänurkkaan.

SaiPan maalilla ensimmäisen liigaottelunsa tällä kaudella aloittanut Niclas Westerholm oli jäätävän varma Kärppiä vastaan. Keväällä Nashville Predatorsin kanssa yllättävän tulokassopimuksen tehnyt torjuja piti nollan, ja Kärpät kaatui Kisapuistossa 1—0 (0—0, 1—0, 0—0)

Ottelun ainoan maalin iski riistonsa jälkeen terävällä laukauksella Tyler Morley.

Ottelun sinetöi vieraiden kokeneen Lasse Kukkosen jäähy väkivaltaisuudesta 1.51 ennen loppua. Kärpät veti vielä maalivahdin pois, mutta nolla jäi tulostaululle.

Kärpät laukoi ottelussa 64 kertaa. Torjuntoja Westerholmille kertyi 32.

Kärppien tahdissa

Ottelu alkoi vahvasti Kärppä-henkisesti, ja Westerholm joutui heti kiireeseen. Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen sai olla lähes rauhassa toisessa päässä, kun oululaiset pyörivät kotijoukkueen puolustusalueella.

Perjantain löysästä Pelicans-pelistä SaiPan kokoonpanoa oli viritelty, mutta vain hieman. Ykkösketjun laitaan nousi Santeri Virtanen ja Aatu Luusuaniemi puolestaan putosi nelosketjuun. Ylimääräinen hyökkääjä oli Bastien Maia, ja puolustaja Veeti Vainio ulkona kokoonpanosta.

Tyler Morley ratkaisi

Toinen erä alkoi kotijoukkueelle huomattavasti valoisammissa merkeissä. Tyler Morley iski kiekon ohi Vehviläisen, kun reilu minuutti oli pelattu. Sen jälkeen alkoi taas pohjoisen kärppä kiitää kotijoukkueen puolustusalueen joka kulmassa. Westerholmin taakse kiekko ei kuitenkaan suostunut millään menemään, vaikka laatupaikkoja oli muhkea määrä.

Päätöserässä tolpatkin olivat SaiPan maalivahdin puolella, kun Kärpät haki kiihkeästi tasoitusta.

SaiPan ilmaislipuilla vivutetussa ottelussa oli lähes 4 500 katsojaa.