Kommentti: Suomella on aivan liikaa plussia puolellaan, jotta se voisi kompastua Sveitsiin

Kai Skyttä, 3a69a7bb-d5f5-4e82-bc42-a217492d5c3c

Kommentti: Suomella on aivan liikaa plussia puolellaan, jotta se voisi kompastua Sveitsiin

Suomi puolusti tiiviillä viisikolla ykkössektorin maalipaikat vähiin Kanadaa ja USA:ta vastaan ja pärjäsi liukkaan liikkeen tukemana hyvin päätyväännöissäkin. Sveitsi panostaa Suomen tapaan kovaan liikkeeseen ja karvannee korkealta, mutta pohjoisamerikkalaista painihaastetta ei leijonille tule.

Yksikään joukkue ei pelaa MM-kisojen tässä vaiheessa kurittomasti, mutta Sveitsi on selkeästi mentaliteetiltaan antaa palaa -joukkue.

Sveitsi panostaa Suomen tapaan kovaan liikkeeseen ja karvannee korkealta, mutta pohjoisamerikkalaista painihaastetta ei leijonille tule.

Suomen neljän hyökkääjän ykkösylivoima on tappava ja Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Veli-Matti Savinainen myös tasaviisikoiden ykköstorpedo. Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen viereen nostettu Eeli Tolvanen toivottavasti löytää alkukauden lentonsa.

Jarruketjuissa Iso-Marko Anttila on Matti Monosen seipään pituisella mailallaan mahtava alivoiman peittäjä ja muutenkin vastustajaa ärsyttävä rouhija. Kaukana siitä pitkästä bambista, joka Kisapuistossakin vieraili Ilveksen ja TPS:n paidassa ennen kuin lähti kierrokselleen Ruotsiin ja KHL:ään.

Sveitsin tehokkainta kolmikkoa tahdittaa Davosin keskushyökkääjä Enzo Corvi rinnallaan San Josen Timo Meier ja Minnesotan Nino Niederreiter. Leonardo Genoni on kantanut viime peleissä joukkueen torjuntavastuun ja onnistunut, mutta torjuntatilaston ykkönen Harri Säteri liukuu Suomen maalille.

Huilipäivä, ei matkustamista ja iltapeli. Tanskan ja Saksan kohtaamisten kaltaista puolivaloilla ajelua ei enää voi tulla. Pelissä on liian paljon ja Suomella aivan liikaa plussia puolellaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet