Kolumni: Kova paketti vai konvehtirasia — "Rehottava tumma parransänki sekä tekohampaat katsotaan eduksi"

On jouluaatto, ja SaiPan kannattajat odottavat kämmenet hikisinä sitä kaikkein parasta joululahjaa. Ei näy eikä kuulu pakettia, jonka sisältä löytyisi kovan luokan ulkomaalaisvahvistus.

Tanskan liigan maalikuningas Peter Quenneville tuntui halvalta konvehtirasialta ja sai mennä.

Kyllähän se riipii, kun muut täydentävät rivejään NHL-miehillä, mutta Kisapuistoon kaivellaan tätä nykyä hiomattomia timantteja yliopistosarjoista.

Toivelistalla on tietysti pohjoisamerikkalainen hyökkääjä AHL:n pistepörssin kärjestä ja jonka tilastoista löytyy myös muutama sata NHL-peliä aiemmilta kausilta.

195 sentin varsi ja 95 kiloa puhdasta lihasmassaa, rehottava tumma parransänki sekä tekohampaat katsotaan eduksi.

Jäähyminuutteja saisi olla toista sataa per kausi, mutta mielellään tappelujäähyjä, ei hyökkäyspäässä otettuja koukkaamis-, kampitus- tai kiinnipitämisrangaistuksia.

No katsotaan, jos joulun jälkeisistä alennusmyynneistä löytyisi jotain. Kolme vuotta sitten väliviikolla Kisapuistoon tupsahti Chad Rau.

Hän ei täyttänyt edellä lueteltuja vaatimuksia kuin kansallisuutensa osalta, mutta voitti myöhemmin liigan maalikuninkuuden.

Yhdysvaltalaisen alkukausi oli sujunut vaisusti Itävallan liigassa, mutta Raun taustat olivat vähän toista luokkaa kuin puolen pisteen keskiarvolla Pohjois-Amerikan kolmostasolla ECHL:ssä aiemmin suhanneella Quennevillellä.

Pohjalla oli yhdeksän peliä NHL:ssä ja tulosta oli syntynyt myös farmiliiga AHL:ssä.

Rau vuolee nyt ruplia KHL:ssä ja hänen aisaparinsa David McIntyre frangeja Sveitsissä. Quenneville palasi mättämään maaleja Tanskaan.

Kyllähän se riipii, kun muut täydentävät rivejään NHL-miehillä, mutta Kisapuistoon kaivellaan tätä nykyä hiomattomia timantteja yliopistosarjoista.

Johonkin pitää kuitenkin osata olla myös tyytyväinen. Runkosarja on vähän yli puolivälin ja SaiPa on lähempänä puolivälieriä kuin putoamista ulos pudotuspeleistä.

Se on paljon enemmän kuin moni uskalsi odottaa viime kauden mahalaskun jälkeen, joskin kauden vaikeampi puolisko on vielä edessä.

Siksi toivelistan kärkeen kannattaa nostaa se, että henkilökohtaisen syyn takia tauolle vetäytynyt ykkössentteri Cody Kunyk palaisi vielä vahvistamaan SaiPaa. Hän tuntee talon tavat.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan urheilutoimittaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat