Catzille makoisa taisteluvoitto kapealla kokoonpanolla, McFarland loisti urheilutalolla

Minna Mänttäri

Catzin uusi yhdysvaltalaispelaaja Curtyce Knox esittäytyi lappeenrantalaisyleisölle urheilutalolla lauantaina.

Catz paranteli lauantaina asemiaan naisten Korisliigan pudotuspelien kotietutaistossa. Lappeenrantalaiset ilahduttivat kotiyleisöään voittamalla Vimpelin Vedon pistein 82—79 (39—38).

Catz aloitti ottelun hyvin ja vei avauskympin 22—12, mutta Vimpeli nousi pisteen päähän vielä ennen taukoa. Ottelun toisella puoliskolla Vimpeli kävi kolmen pisteen johdossakin, kunnes Catz otti tilanteen haltuun.

Curtyce Knox, Valencia McFarland, Petra Noponen ja Karoliina Rytkönen onnistuivat vuorollaan, kun kotijoukkue voitti kolmannen neljänneksen loppuminuutit peräti 10—0 ja kiipesi kahdeksan pisteen johtoon.

Vimpeli ei kuitenkaan myynyt nahkaansa näin halvalla. Viimeisen kymmenminuuttisen alkupuolella Vimpeli heitti yhdeksän pistettä putkeen ja nousi pian pisteen johtoonkin.

Ratkaisuhetkillä Catzilta löytyi laaja kaarti korintekijöitä. Viimeisten minuuttien loppuvenytyksen aloitti kolmosellaan Roosa Kosonen, jota säestivät koreillaan Reshetko, McFarland ja Rytkönen.

Lappeenrantalaisten tehotilaston ykkönen ottelussa oli McFarland, joka heitti 24 pistettä, napsi kuusi levypalloa, antoi viisi koriin johtanutta syöttöä ja riisti päälle pallon viidesti vimpeliläisiltä.

Kaikki Catzin kuusi yli 20 minuuttia kellottanutta pelaajaa keräsivät mainion tilastorivin. Knoxin kotidebyytti toi 11 pistettä ja kolme syöttöä.

Catzilla oli asettaa otteluun vain seitsemän pelaajaa. Kapteeni Aleighsa Welch oli poissa kokoonpanosta, minkä lisäksi muun muassa Tinna Rantalainen, Jemina Vidgren, Johanna Kalin ja Mari Kihlström olivat A-tyttöjen SM-sarjan ottelussa Vantaalla.

Catzilaiset selvisivät kuitenkaan ilman suurempia virhevaikeuksia.
Vimpelille niukka vierastappio oli kitkerä, sillä joukkue kilpailee kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta tiukasti Helsingin koripalloakatemia HBA:n ja Tapiolan Hongan kanssa.

Catzin kausi jatkuu ensi viikon lauantaina, jolloin se matkustaa Espoo Basket Teamin vieraaksi.